Точила для ножів - купити Ножі і точилки у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (3)

- грн
Сортування: За замовчуванням

Точила для ножів у Нова пошта


Навіть найякісніший ніж з ріжучою кромкою з міцної сталі з часом стане тупішим. Працювати таким інструментом вкрай незручно. Це створює певний дискомфорт і знижує ефективність роботи як на професійній, так і на домашній кухні. Виправити ситуацію допоможе грамотна заточка ножів. Виконати її можна своїми силами за допомогою точила для ножів. Це спеціальний інструмент, який зрізає найтонший шар металу на полотні ножа, формуючи оновлену кромку леза. В процесі заточки лезо знову стає гострим, після чого робота таким інструментом перетворюється на суцільне задоволення.

Сьогодні на ринку є різні види точилок для ножів, у яких є свої особливості і відмінності. Складно сказати, яка найкраща точилка для ножів, оскільки кожен користувач вибирає інструмент відповідно своїм особистим уподобанням і особливостям роботи. Перед покупкою важливо розуміти, що всі інструменти різні за способом обробки металу, відповідно, дають різний результат. Потрібно розібратися не тільки в тому, як правильно точити ножі, але і розглянути можливості кожного варіанта.

Електрична точилка для ножів

Найдорожчий, ефективний і зручний спосіб заточування ножів - це електрична точилка. По суті, це компактний і простий точильний на верстат на електроприводі. Заточка здійснюється за допомогою обробки металу обертовими керамічними дисками. Головними перевагами пристрою є висока точність заточування і простота експлуатації. Електрична точилка для ножів легко впорається з будь-якими робочими крайками, в тому числі зі сколами, зазублинами або подряпинами. Пристрій автоматично задає потрібний кут заточування ножа, а для обробки крайки не потрібно докладати ніяких фізичних зусиль. Тому електричні точила повністю безпечні і неймовірно зручні. Спочатку електрична модель була надто дорогою, тому використовували її тільки на кухнях кафе і ресторанів. Однак з появою різних виробників побутової техніки з'явилися в продажу і більш доступні моделі. Тому тепер професійна точилка для ножів може з'явитися і у Вас вдома. Звичайно, в закладах громадського харчування використовуються цілі точильні комплекси, а от удома знадобиться невеликий і компактний інструмент з двома-трьома отворами для заточування декількох ножів.

Інші точила для ножів

Це велика група товарів, в якій є кілька популярних інструментів. Головною перевагою ручних точилок є їх доступність і компактні розміри. Решту особливості ми розглянемо більш докладно:

  • Механічна точилка. Зовні нагадує електричну модель, проте у неї немає електродвигуна. Простий інструмент для заточування з настільним упором. Кріпиться виріб безпосередньо на стіл за допомогою присосок. Точити ніж потрібно вручну, рухаючи ріжучу кромку вперед-назад. Для заточки використовуються дві або три зони обробки. Перша - грубе обдирання, яке знімає метал і задає ріжучу кромку. У другій зоні виконується правляча обробка і видаляються шорсткості. Третя зона використовується для заточування односторонніх ножів.
  • Мусат для ножів. Незвичайна назва, але зрозумілий інструмент. Мусат це своєрідний напилок, який використовується для редагування лез. Керамічний мусат швидко і легко відновить ріжучу кромку, повернувши їй гостроту. Інструмент дбайливіше витрачає матеріал ножа, тому купити мусат можна для делікатного, але ефективного заточування кухонних приладів. Завдяки використанню мусата термін служби ножів значно збільшується, оскільки метал ріжучої кромки буде збережений.
  • Точильний камінь. Універсальна ручна точилка для ножів, яка підходить також для бритв, ножиць та інших ріжучих предметів. Камені випускають синтетичні і натуральні. Найдешевший спосіб заточити ніж, однак і самий травмонебезпечний. Використання точильного каменю вимагає дотримання техніки безпеки. Бруски роблять різного ступеня абразивності, тому декількома каменями можна робити різну роботу, від відновлення леза до його тонкої шліфовки.

Що краще: мусат або точильний камінь

Як вже стало зрозуміло, мусат і точильний камінь відрізняються один від одного. Мусати використовуються для фінішної обробки ножів. Вони призводять ніж в порядок, покращують ефективність його роботи і продовжують термін служби виробів. Але Мусатов не використовується для заточування леза з нуля. А ось точильний камінь легко впорається з цим завданням, оскільки його головне призначення - заточка ножів. Однак для оформлення кромки потрібно буде використовувати точильний камінь мелкоабразивний. В ідеалі, маючи вдома два інструменти - грубий точильний камінь і звичайний мусат - можна виконати професійну заточку ножа своїми руками.

Купити точило для ножів

Немає універсальної формули, як вибрати точилку і не розчаруватися. Справа в тому, що на кожній кухні є різна кількість ножів, які потребують обробки. Звідси і випливає вибір інструменту. Кому-то знадобиться тільки мусат або проста ручна точилка, а іншим необхідний якісний електроінструмент, тому що ножі часто використовуються і їх потрібно відновлювати.

При виборі спирайтеся на те, ким Ви є (любителем, професійним кухарем в ресторані або віртуозним аматором на домашній кухні), а також на свої потреби. А наш магазин завжди допоможе Вам недорого купити точило для ножів з доставкою по Києву та Україні. В наявності велика кількість товарів, універсальні бруски і механічні точила, а також високоякісний професійний інструмент для заточування ножів Fackelmann, Fissman. АкваМаркет - це можливість купити точила для ножів за найкращою ціною, замовивши брендовий інструмент за ціною виробника.