Ікра - купити Рибні консерви у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (10)

Ще
- грн
Сортування: За замовчуванням
Disas, 400 г, Ікра форелі, скло

на завтра
Артикул: 85289
Veladis, 180 г, Ікра Мінтая, пробійна, слабосолена, скло

на завтра
Артикул: 85299
Veladis, 180 г, Ікра Тріски, пробійна, слабосолена, скло

на завтра
Артикул: 85297
Водний Світ, Pate, 80г, Ікра сайди

на завтра
Артикул: 86744
Водний Світ, Pate, 80г, Ікра тріски

на завтра
Артикул: 86745
Камчадал, 180 г, Ікра тріски, скло

на завтра
Артикул: 42908
Північний берег, 80 г, Ікра лососева, ж/б

на завтра
Артикул: 85143
Русалочка, 100 г, Ікра білкова червона, скло

на завтра
Артикул: 57316
Русалочка, 100 г, Ікра білкова чорна, ПЕТ

на завтра
Артикул: 57317
Disas, 100 г, Дісас, Ікра форелі, скло Disas, 100 г, Дісас, Ікра форелі, скло

на завтра
Артикул: 57287

Ікра у Нова пошта


Риб'яча ікра - це делікатес, який обов'язково присутній на кожному святковому столі. Чорна, червона ікра лососева містить величезну кількість корисних речовин. Адже по суті ікра - це зародки риб, і так само як куряче яйце ікринки є джерелом поживних речовин, необхідних для розвитку майбутньої особини.

Сьогодні у продажу є не тільки чорна і червона ікра, а й продукти з інших різновидів риб. Примітно, щоб добувати ікру можна практично з будь-якої риби. Вона придатна в їжу і однаково корисна для організму людини. Кожна ікринка містить масу нутрієнтів і корисних речовин, що сприятливо діють на наше здоров'я і самопочуття. Розділяють ікру за належністю до певної породи риб або колірному забарвленню. Основні види ікри:

  • Чорна ікра. Найдорожча і рідкісна. Ікра чорна випускається в різних форматах. Це зерниста баночна і бочкова (повністю очищена від плівок і жилок), паюсна (пресовані зерна) і ястична (зерна не очищають від сполучної тканини).
  • Червона ікра. Продукт риб лососевих порід. Корисна і поживна, відрізняється насиченим червоним кольором. Цінується значно менше чорної ікри.
  • Рожева ікра. Її отримують з таких риб, як минтай, тріска, сіг. Рожева ікра підходить не тільки для приготування канапе або бутербродів, але і для створення незвичайних соусів.
  • Жовта ікра. Окремий різновид продуктів, які отримують з таких риб, як судак, мойва, кефаль, лящ. Жовта ікра досить дрібна і її легко визначити завдяки розміру ікринок і їх відтінку.
  • Штучна білкова ікра. Отримують її промисловим способом з морських водоростей із застосуванням натуральних барвників і спеціальних речовин для загущення маси.

Корисні властивості

Головний компонент ікри - це протеїн. У продукті практично немає вуглеводів, але міститься багато легкозасвоюваного білка і корисних жирів. Помірно вживаючи в їжу страви з червоною ікрою, можна відзначити позитивні зміни в стані здоров'я. Так, зміцнюється імунітет, прискорюється обмін речовин. Ікра сприяє нормалізації рівня цукру в крові. Крім того, користь червоної ікри дозволяє вживати її при відновленні після важких хвороб і складних хірургічних операцій. Вона прискорює регенерацію тканин, тим самим скорочуючи час реабілітації.

Абсолютно всі види ікри містять поліненасичені жирні кислоти Омега-3, фолієву кислоту, натрій, залізо, фосфор, ретинол, вітаміни Е, D, групи В і А. Завдяки такому багатому складу ікра червона, чорна, рожева покращує роботу всіх життєво важливих систем органів, підтримує роботу печінки і ендокринної системи.

Чорна ікра і її різновиди

Найціннішою і корисною вважається ікра білуги, яка має темний сріблястий відтінок ікринок і неймовірно ніжний смак з ледь помітним ароматом горіхів. Не менш затребувана осетрова ікра. Вона трохи менше ікри білуги за розміром, ікринки мають жовтуватий або коричневий відтінок. У смаку вгадуються відтінки морських водоростей. Подають чорну ікру в невеликій вазі. В Європі продукт викладають на лід, але це не обов'язково. Поєднується ікра чорна з несолодкими крекерами, галетами, тонкими хлібцями, ніжними сортами м'якого сиру і жирними оливками.

Червона ікра і її різновиди

У цій групі найбільше цінується ікра горбуші, яка має соковитий оранжевий колір. Ікринки середньої величини з ледь відчутною гірчинкою у смаку. Ікра кети більша, теж помаранчева і покрита тонкою еластичною плівкою. Найкориснішою з точки зору змісту нутрієнтів вважається ікра лососева зерниста. Ще один представник групи - ікра форелі. Однак вона надмірно солона, тому їсти її в чистому вигляді важко. Зате вона ідеально підходить для канапе і бутербродів. Якщо Ви плануєте готувати дивовижні закуски, рекомендуємо купити червону ікру саме з форелі.

Ікра рожева і її різновиди

Виробляється виключно зернистою і вважається дієтичною, оскільки в ній практично немає жирів. Калорійність рожевої ікри практично в два рази нижче червоної, тому її можна вживати навіть в рамках суворої дієти. Ікра тріски володіє багатим вітамінним складом, не поступаючись більш шляхетним різновидам ікри. Ніжний смак, приємна текстура, відсутність різкого рибного присмаку роблять її ідеальним продуктом для гурманів. Ікра тріски Камчадал підійде для приготування закусок на основі хлібобулочних виробів або овочів. Окремо варто згадати ікру мойви. Хоч у неї і досить різкий смак, її часто продають в магазинах у вигляді пасти, змішаної з різними маслами або вершковими соусами. Ікра мойви Санта Бремор часом продається в копченому вигляді, що надає їй особливу пікантність.

Ікра жовта і її різновиди

Ікра щуки при своїй дешевизні вкрай смачна і корисна. Рекомендована людям зі зниженим гемоглобіном. А ось ікра мінтая також відноситься до категорії низькокалорійних. Зовні вона нагадує білу пасту і її легко відрізнити за специфічним і впізнаваним смаком.

Як вибрати ікру

Якісний продукт не містить добавок, консервантів або барвників, що легко визначити за змістом етикетки. Зверніть увагу на кришку банки - вона не повинна проминатися і бути роздутою. Ємності перевірених виробників завжди заповнені повністю практично до кришки. Як перевірити червону ікру на якість:

  • Дивіться на дату виробництва. Нерест риб сімейства лососевих припадає на липень-вересень, тому заготівля повинна бути зроблена не пізніше жовтня.
  • Якісна ікра завжди має маркування із зазначенням різновиду риби, з якої вона зроблена.
  • В баночці немає розчавлених або ікринок, що лопнули.
  • У складі хорошої червоної ікри немає яєць, желатину, масла, молока.
  • Ікра червона в жерстяній банці має опуклі дати виготовлення.

Щоб впевнено вживати хороший продукт краще віддавати перевагу перевіреним виробникам. У Києві купити червону ікру пропонують такі бренди, як Спецпосол, Камчадал, Шаланда, Disas. АкваМаркет відібрав продукцію перевірених виробників і пропонує купити з доставкою ікру відмінної якості. Величезний вибір, доступні ціни, можливість доставки в будь-яку точку країни. Краща риб'яча ікра до Вашого столу!