Підбір за параметрами (17)
на завтра
Сардина у Нова пошта
Консервована сардина є вельми популярним продуктом харчування. Серед інших різновидів рибної консерви сардини займаєють особливе місце, оскільки мають високу поживну цінність і унікальний хімічний склад. Перевагою консервованої риби є її тривалий термін зберігання різними способами. Виробники сьогодні випускають на ринок сардини в томаті, у власному соку, сардини з добавкою свіжих овочів. Завдяки такій різноманітності консерви отримали широке застосування в кулінарії. Їх не тільки їдять як самостійну закуску, а й використовують для приготування різноманітних страв.
Консервована риба добре зберігається навіть без холодильника. Тому її можна брати в тривалі подорожі, походи. Стане в нагоді баночка сардин і на дачі, коли Ви рідко навідуєтесь туди не в сезонний час. Сучасні технології допомогли виробникам зберегти бездоганний смак і максимум корисних властивостей консервованої риби. Тому у покупців є можливість поласувати дійсно смачною, поживною морською сардиною прямо з банки.
Склад і корисні властивості сардини
Рибні консерви містять багатий перелік мінеральних компонентів, в числі яких магній, цинк, калій, фосфор, йод. Сардина консерва - це джерело легкозасвоюваного білка, а також ненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6, вітамінів B2, B12 і D. Важлива особливість сардини - вміст корисного для серця коензиму Q10, який діє як природний антиоксидант і зміцнює стінки судин. Ще одна перевага цієї морської риби - вміст пуринів, необхідних для відновлення тканин. Калорійність сардин в маслі становить 221 ккал на 100 грам продукту. Перерахуємо деякі корисні властивості консерви:
- Запобігає передчасному старінню шкіри.
- Покращує кровообіг.
- Зміцнює імунітет.
- Надійний захист від вікової макулярної дегенерації.
- Живить шкіру і запобігає появі перших зморшок.
- Прискорює ріст волосся і покращує їх якість.
- Профілактика діабету та онкологічних захворювань.
- Нормалізує обмінні процеси, тим самим стимулюючи процес спалювання жирів.
Рецепти страв з консервованою сардиною
По суті рибні консерви є напівфабрикатом, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. Готують з сардиною суп, закуски, запіканки, роли, всілякі пироги. Завдяки тому, що риба не потребує попередньої термічної обробки, час приготування значно скорочується. Саме тому у кожної господині в запасі обов'язково є баночка сардини Аквамарин або Brivais Vilnis. Ось кілька популярних рецептів:
- Класичний салат Мімоза з сардиною. Широко відоме блюдо, яке подають навіть на святковий стіл. При цьому інгредієнти салату досить прості і доступні: банка сардин, варені яйця, цибуля, твердий сир, майонез. Всі продукти викладають шарами, а верхівку прикрашають свіжою зеленню.
- Котлети з сардини. Рибні консерви змішують з попередньо відвареним рисом в співвідношенні 1:1, додають спеції, подрібнену ріпчасту цибулю і сире яйце. Смажать котлети на олії до утворення золотистої скоринки. Щоб знизити калорійність страви котлети можна запекти в духовці.
- Суп з сардин. У киплячу підсолену воду спочатку кидають кубики картоплі, а потім моркву і цибулю. Заправити бульйон лавровим листом, чорним перцем і кмином. Коли картопля повністю звариться, в каструлю додають консервовані сардини і тримають суп на вогні 5-8 хвилин.
Це лише мала дещиця того, що приготувати з консервованої сардини хорошої якості. У нашому магазині Ви можете замовити продукти для кулінарних експериментів або збалансованого раціону харчування. Справжні сардини в маслі, томаті або власному соку, виготовлені відповідно високим стандартам якості і безпеки. Рибні консерви Ризьке золото, Baltijas, Kaija з доставкою по Києву та Україні. Звертайтеся, АкваМаркет працює цілодобово і без вихідних навіть в умовах жорсткого карантину.