Підбір за параметрами (11)
Паштети у Нова пошта
Паштет - це універсальне і просте блюдо, приготувати яке можна в домашніх умовах. Однак не у випадку, якщо мова йде про паштет з риби і рибних субпродуктів. В даному випадку пошук компонентів для приготування страви частіше завершується невдачею. Тому набагато простіше купити паштет рибний в магазині. Продається він у вигляді консервів, його з легкістю можна відшукати у відповідному відділі торгового залу.
Рибні паштети мають масу переваг, головна з яких дивовижний смак. Додайте до цього тривалий термін і невибагливі умови зберігання, і Ви отримаєте відмінний продукт для збалансованого харчування. Калорійність і склад паштету залежить від виду і складу вихідних інгредієнтів. З паштету можна приготувати відмінні сендвічі або бутерброди. Маса використовується в якості начинки для канапе, млинців, тарталеток. Проявивши трохи кмітливості і фантазії, з паштету можна приготувати ефектні закуски на святковий стіл. Але і в звичайній поїздці на природу шпротний паштет обов'язково стане в нагоді. Їсти рибну пасту можна як з гарніром, так і просто так.
Паштети і їх особливості
Сама риба і субпродукти (печінка, ікра) відносяться до категорії швидкопсувних продуктів. Однак це не стосується паштетів. Консервування в рази збільшує термін придатності сировини, роблячи її доступною для широкого кола споживачів. Ви можете купити різні види паштету і пате, виготовлені практично з будь-яких видів риби.
Сучасні технології виробництва забезпечують збереження максимальної кількості корисних властивостей свіжої риби. У ній залишаються цінні вітаміни, мікро- і макроелементи, Омега-3 жирні кислоти і білки. Все це вкрай важливо для нашого організму. Користь паштету полягає в зміцненні імунітету, кісткових тканин, поліпшення обмінних процесів. Риба - це джерело корисних біологічно активних сполук. А деякі види консервів (наприклад, паштет з рибної печінки або філе тунця) вважаються унікальним джерелом вітамінів.
Якщо говорити про калорійність, то краще вибирати рибні пасти у власному соку. Вони менш калорійні і більш корисніші. Консерви в маслі теж смачні, проте, енергетична цінність таких продуктів вища. Отже, вживати їх варто в обмеженій кількості, якщо Ви стежите за фігурою або контролюєте кількість жиру в раціоні.
Популярні види рибного паштету
Розрізняють паштети рибні з печінки, ікри, філе, а також паштетні маси. Печінковий паштет готують з частково знежиреної печінки тріски, миня та інших видів риб. Ікряні намазки, як правило, виробляють з ікри ляща, судака, мойви. Паштетний маса являє собою рибне пюре бланшованих молок і печінки. А ось паштет з філе (це може бути як пастоподібні пате так і рієт) являє собою масу, приготовану з звільненого від кісток вареного м'яса риби. Доповнюють консервацію спеції і приправи, завдяки чому кінцевий продукт набуває неповторний аромат і смак.
Асортимент рибних паштетів сьогодні практично безмежний. Примітно, що кожен варіант має ті чи інші корисні властивості. Так, паштет з тунця завдяки вмісту амінокислот і Омега-3 ненасичених жирних кислот корисний для здоров'я шкіри, судин і нервової системи. Паштет шпротний володіє профілактичними властивостями і захищає від остеопорозу і освіти холестеринових бляшок. Паштет з печінки тріски сприяє нормальному функціонуванню гормональної системи, корисний для здоров'я шкіри, серця і судин. Пате з лосося захищає артерії, підтримує центральну нервову систему і покращує метаболізм.
Крім цього, в продажу можна знайти паштети і рибні пасти з білої і червоної риби, печінки нототенії, сайри, камбали, осетрових риб, копченої оселедця івасі і т.д. Особливою популярністю зараз користуються пасти, приготовані з рибної ікри з додаванням оригінального вершкового соусу.
Паштети рибні отримали широке застосування в кулінарії. З їх допомогою готують незвичайні закуски, в тому числі і банкетне меню. Рибні консерви використовують для начинки млинців, пирогів, пиріжків, запіканок. Жоден фуршет не обходиться без паштетів з лосося, печінки тріски. Але і домашній сніданок неодмінно скрасить апетитний бутерброд з вершковим маслом і шаром ароматного шпротного, печінкового паштету.
Замовити якісні рибні консерви за ціною виробника Ви можете на сайті АкваМаркет. Тільки кращі рибні паштети, приготовані відповідно високим стандартам якості з відбірної сировини. Смачні пате з печінки тріски, баночки ікряної рибної маси, чудовий лососевий рієт - все це і багато іншого знайдеться на сторінках нашого онлайн-каталогу. Телефонуйте або замовляйте товари онлайн. Ми працюємо цілодобово навіть в умовах повного локдауна!