Шпроти - купити Рибні консерви у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (10)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Brivais Vilnis, 190 г, Шпроти ризькі в олії, з ключем
Артикул: 76231
Brivais Vilnis, 240 г, Шпроти в рослинній олії, великі Brivais Vilnis, 240 г, Шпроти в рослинній олії, великі
Артикул: 17391
Brivais, 190 г, Шпроти великі в олії
Артикул: 22706
Skandinavija, 190 г, Шпроти в оливковій олії
Артикул: 78821
Аквамир, 190 г, Шпроти в олії Аквамир, 190 г, Шпроти в олії
Артикул: 78815
Ризьке золото, 160 г, Шпроти в олії, з ключем
Артикул: 66751
Ризьке золото, 240 г, Шпроти в олії
Артикул: 23737
Ризьке золото, 240 г, Шпроти в олії
Артикул: 23734
Banga, 160 г, Шпроти в олії

на завтра
Артикул: 22650
Banga, 250 г, Шпроти в олії

на завтра
Артикул: 48166

Шпроти у Нова пошта


Шпроти - це рибні консерви, які ідеально підходять як для святкового столу, так і для щоденного раціону. В Україні шпроти популярні протягом багатьох років. Незважаючи на появу нових і вишуканих закусок, ці консерви незмінно присутні на столах українців. Купити шпроти Norven, Аквамарин можна практично в кожному магазині. Це смачно і доступно для кожного покупця. Немає кращого поєднання, ніж копчені шпроти, шматочок бородінського хліба і свіжий огірочок. Дивовижна закуска, яка багатьох повертає думками в далеке радянське дитинство. Але ж тоді бутерброд зі шпротами вважався делікатесом. Готували їх на святковий стіл, щедро прикрашаючи грінки зеленою цибулею або зеленню петрушки.

З якої риби роблять шпроти

Основою консерви є свіжа натуральна риба сімейства оселедцевих, в яку додають рослинне масло, сіль і спеції. Однак сьогодні багато виробників шукають більш доступну альтернативу, тому використовують не тільки шпроти, а й інші види риб, які підходять за розміром і поміщаються в бляшану баночку. Тому не всі шпроти дійсно такими є. Часто в банці попадається кілька, анчоус, салака і навіть дрібний оселедець.

Розглядаючи цю заміну з точки зору дієтології, можна впевнено сказати, що в ній немає нічого поганого. Шпроти по живильній цінності не відрізняються від вищевказаних риб, тому Ваш організм не відчує різниці. Головне в цьому випадку - як роблять шпроти. Важливо, щоб виробник дотримувався стандартів, тоді консерви будуть не тільки смачними, а й поживними.

Виробництво шпрот з потрібного виду риби точно здійснюється в Прибалтиці, оскільки саме в Балтійському морі популяція шпрот досить велика. А ось сировина з Каспійського моря - це частіше кілька. Справжні шпроти в Україні представлені не однією торговою маркою. В їх число входять шпроти Ризьке золото, Brivais Vilnis, Banga.

Склад і корисні властивості

Цінність рибних консервів полягає в багатому хімічному складі. Ризькі шпроти - це джерело легкозасвоюваного білка з великим набором амінокислот. Також в складі присутні поліненасичені жирні кислоти, які позитивно позначаються на стані серцево-судинної системи. Незважаючи на досить високу калорійність шпрот в олії (близько 363 кКал на 100 г), вони надають оздоровчу дію на організм людини. У чому полягає користь шпрот:

  • Профілактичний засіб від тромбозу і цукрового діабету.
  • Прекрасна альтернатива м'ясному білку, оскільки в шпротах міститься багато білка. Шпроти рекомендовано їсти людям, які ведуть активний спосіб життя, оскільки амінокислоти в складі рибної консерви сприяють швидкому відновленню організму після важких фізичних навантажень.
  • Антиоксидантні речовини захищають організм від передчасного старіння.
  • Відбувається зміцнення імунітету і підвищення стресостійкості організму.
  • Спостерігається поліпшення психоемоційного стану, йдуть ознаки депресії або апатії, оскільки вітаміни групи В у комплексі з амінокислотами сприятливо діють на нервову систему.
  • Жирні кислоти Омега-3 нормалізують рівень холестерину в крові.
  • Шпроти консерви сприяють відновленню суглобів у людей, хворих на остеопороз або артрит.

Шпроти в олії. Що з них готувати

Консервовані шпроти - це відмінна самостійна закуска, яка гармонійно доповнить різноманітні продукти. Подають рибу до картоплі, зеленого горошка, овочів, відвареної квасолі. Але нерідко шпроти в олії використовують для приготування різноманітних страв, в числі яких супи, бутерброди і салати. Ось кілька популярних рецептів:

  • Грінки зі шпротами. Варіація класичних бутербродів. Багет або батон нарізати шматочками, обсмажити на вершковому маслі або просто сухій сковороді. Гарячі грінки натерти часником. В окремому посуді з'єднати трохи майонезу і свіжий кріп. Змастити соусом грінки. Попередньо відварені яйця ретельно подрібнити і посипати ними соус на грінках. Зверху прикрасити хліб часточками маринованого огірка і шпротами.
  • Сирний суп зі шпротами. У курячий бульйон закиньте кілька нарізаних картоплин. Поки вони варяться, зробіть звичайну засмажку з цибулі і моркви. Натріть на тертці плавлений сирок. Коли картопля готова, в бульйон введіть зажарку, шпроти і плавлений сирок. Акуратно доведіть до кипіння і вимкніть каструлю. Подавайте суп зі свіжою зеленню.
  • Пікантний салат зі шпротами. У нього входять такі інгредієнти: шпроти, картопля відварна, перепелині яйця, майонез, часник, плавлений сир. Інгредієнти можна розкладати шарами, а також змішувати в салатнику.

Як бачите, шпроти консервовані відкривають для кулінара величезний простір для фантазії. Купити якісні рибні консерви за ціною виробника Вам пропонує АкваМаркет. Справжні шпроти від кращих брендів: Banga, Ризьке золото, Аквамарин, Vilnis. Доставка працює по всій Україні!