Травневий мед - купити Мед у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (1)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Бартнік, 400 г, Мед травневий різнотрав'я, скло
Артикул: 57587

Травневий мед у Нова пошта


З давніх-давен травневий мед цінується споживачами завдяки своїм лікувальним і профілактичним властивостям. Цей сорт меду вважається найбільш раннім. Його збір займає багато часу, а обсяг викачаного меду істотно менше, ніж у інших сортів. Тому ціна меду травневого завжди трохи вища, але це анітрохи не впливає на його популярність. Даний продукт має дивовижний смак, приголомшливий тонкий аромат весняних квітів, а ще у нього є різнопланові лікувальні властивості. Всі ці особливості роблять травневий мед фаворитом серед інших сортів.

Якість, склад та смакові особливості меду травневого визначаються регіоном, де качають мед. Важлива флора, доступна бджолам для збору пилку. Кінець квітня і початок травня - це час, коли качають травневий мед. У деяких випадках в складі вже можна вловити ноти акації або каштана, оскільки в даному регіоні цвітіння рослин починається раніше. Тому смак і буде різним. Якщо Ви замовите травневий мед у різних виробників, то почуєте в ароматі і смаку абсолютно різні відтінки. Це не говорить про недобросовісність виробника, це повністю розкриває особливості регіону, де добували продукт.

Хімічний склад і властивості травневого меду

Маючи невеликий досвід і знання, можна легко відрізнити травневі сорти меду від продуктів, вироблених бджолами в інший час. Свіжий мед завжди ідеально прозорий, рідкий, з дуже ніжною текстурою. Колір - це ще один нюанс, чим травневий мед відрізняється від іншого меду. Травневий сорт завжди світлий. Відтінки варіюються від світло-зеленого до блідо-жовтого. Відтінки визначаються різновидом пилку, який входить до складу.

Інші сорти меду більше обмежені за складом, в них поєднується один, максимум два компонента. У разі травневого меду навіть самі виробники з ускладненням перерахують ті рослини, які входять до складу. Часом кількість компонентів досягає декількох десятків або сотень, адже навесні відбувається цвітіння абсолютно різних рослин. Пилок цих рослин має свої унікальні особливості, як смакові, так і лікувально-профілактичні. Ось лише кілька основних квітів з яких травневий мед роблять найчастіше: акація, черемха, суниця, груша, абрикос, шавлія, слива, вишня, яблуня. Ці рослини присутні в складі в максимальній концентрації, а інші в кілька меншій кількості.

Справжній травневий мед не має смакових або ароматичних добавок, він викачується природним способом. В його основі лежить фруктоза і глюкоза, які за своєю формою є доступними і легкозасвоюваними речовинами. Тому вживати продукт можуть всі, крім людей з алергією або індивідуальною непереносимістю. Давати травневий мед дітям можна, так як з усіх сортів він найменше здатний викликати алергічні реакції.

Користь і лікувальні властивості

Купити травневий мед варто всім, хто піклується про своє здоров'я і довголіття. Завдяки унікальному складу цей продукт має болезаспокійливу, протизапальну, жарознижувальну дію. Застосовують травневий мед в народній медицині, косметології, кулінарії. Він використовується для лікування волосся, шкіри, захворювань шлунково-кишкового тракту. Для нервової системи травневий мед - природний антидепресант. Продукт сприяє зняттю стресу, нервового перенапруження, покращує роботу головного мозку і допомагає боротися з безсонням.

Примітно, що травневий мед застосовують як внутрішньо, так і зовні. З нього роблять не тільки корисні солодощі, а й ефективну косметику, лікувальні емульсії, суміші, настоянки, компреси. Продукт надає комплексну дію на організм, зміцнює імунітет і підвищує опірність організму дії вірусних і бактеріальних інфекцій.

Травневий мед: як відрізнити від підробки

Справжній травневий мед прозорий і світлий. У нього в післясмаку присутній невеликий і відчутний холодок. Продукт легко розчиняється, не пристає до стінок або дна посуду. Запах і смак в загальному визначаються регіональним походженням. Багатьох цікавить питання, чи цукрується травневий мед. Кристалізація продукту відбувається рівномірна, без грудок. Всі кристали формують однакові розміри фракції.

Відрізнити якісний мед від підробки досить просто. Потрібно вивчити органолептичні властивості продукту, які швидко видадуть оригінал. Якщо зробити таку перевірку немає можливості, скористайтеся іншою радою. Купуйте травневий мед тільки у перевірених продавців, де якість реалізованої продукції гарантується виробником.

АкваМаркет продає тільки справжній травневий мед, зібраний кращими бджолярами. Кожен бренд дорожить своєю репутацією, тому реалізує виключно натуральний, смачний травневий мед. У нашому каталозі Ви можете купити травневий мед Бартнік, Медик Ведмедик, Гогольмед та інших відомих виробників. Замовлення здійснюється онлайн, а доставка діє по Києву і Україні.