Мед різнотрав'я - купити Мед у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (9)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Асканія, 400 г, Мед-крем класичний, різнотрав'я
Артикул: 92025
новинка!
Бартник, 250 г, Мед різнотрав'я, натуральний, скло
Артикул: 70796
Бартнік, 400 г, Мед різнотрав'я, натуральний, скло
Артикул: 70797
Екород, 250 г, Мед різнотрав'я, органічний, скло Екород, 250 г, Мед різнотрав'я, органічний, скло
Артикул: 75394
Медик Медведик, 250 г, Мед з різнотрав'я Медик Медведик, 250 г, Мед з різнотрав'я
Артикул: 90834
ГогольМед, Мед із квітів диких трав лугу та болота, 400 г

на завтра
Артикул: 36379

Мед різнотрав'я у Нова пошта


Мед різнотрав'я люблять і цінують завдяки його неймовірному аромату, що поєднує в собі відтінки різних рослин-медоносів. Оскільки збір продукту бджільництва здійснюється в різних регіонах, органолептичні властивості меду змінюються відповідно домінуючим квітконосам, які прилягають до пасіки. Головна особливість - це поєднання різноманітних рослин. Для цього пасіку спеціально розташовують так, щоб у бджіл був доступ до максимальної кількості медоносів. В результаті продукт вбирає в себе величезну кількість корисних речовин, насичується смаком і ароматом рослин.

Ще одна перевага такого меду - користь для організму. Завдяки своїм цілющим властивостям мед різнотрав'я Екород, Гоголь мед, Медовий шлях надає віднолюючу дію, зміцнює імунітет і збагачує організм поживними речовинами. Комбінація різних лікарських рослин підвищує ефективність продукту в порівнянні з монофлорними сортами меду. Гіпертонія, перевтома, екзема, безсоння, серцево-судинна недостатність - це лише невеликий приклад того, що лікує мед з різнотрав'я. Саме тому продукт отримав застосування не тільки в кулінарії, але і в косметології, народній медицині. Калорійність меду різнотрав'я становить 300-320 ккал, а вміст вуглеводів досягає 80%.

Що таке різнотрав'я мед

Як і у інших продуктів бджільництва, мед з різнотрав'я має свої особливості. Знаючи автентичні характеристики продукту, Ви легко вгадаэте його серед інших товарів даного сегмента. Перше, на що варто звернути увагу - якого кольору мед різнотрав'я. У продукту немає єдиного кольору, оскільки його збирають з абсолютно різних рослин, які ростуть в різних регіонах. Отже, складно сказати точно, як виглядає мед різнотрав'я, адже його відтінок варіюється від темно-бурштинового до світло-пшеничного.

Зате визначити його по запаху легко, він буде насиченим і концентрованим. Різнотрав'я кристалізується 3-4 місяці, після чого маса стає густою і по консистенції більше нагадує кашу. Що стосується смаку, то тут все залежить від рослин-медоносів. Однак всім різновидам властивий ніжний, трохи концентрований смак. Післясмак у меду теж багатий, в ньому добре чутні відтінки різних трав і рослин.

Види меду різнотрав'я

Шанувальникам меду відомо, що продукт бджільництва може бути монофлорний (пилок однієї рослини) або поліфлорний (пилок різних рослин). Якщо першу категорію меду називають в залежності від домінуючого компонента, то другу - по регіону або часу збору. Тому тут є такі різновиди:

  • Мед гірське різнотрав'я. Його збирають на гірських схилах в екологічно чистих районах. Головними культурами-медоносами часто є акація, терен, глід, материнка.
  • Мед лугове різнотрав'я. Вважається найціннішим продуктом з точки зору лікувально-профілактичних властивостей. Що входить в мед різнотрав'я лугове - чебрець, кульбаба, ромашка, шавлія.
  • Мед різнотрав'я лісове. Тут в якості культур-медоносів домінують рослини, що зустрічаються в лісовій місцевості. Особливо ароматним і смачним виходить різнотрав'я мед з квітковим пилком суниці.
  • Мед різнотрав'я степове. Ще один неймовірно корисний представник продуктів бджільництва, до складу якого входить пилок волошки, будяка, звіробою, буркуну, сурепки.

Багато виробників додають до меду та інші корисні інгредієнти, щоб підвищити якість і ефективність продукту. Наприклад, у продажу є мед різнотрав'я з маточним молочком або з прополісом. Нерідко на баночках меду можна зустріти позначення в залежності від часу збору: травневий, червневий та т.д.

Особливості зберігання

Мед різнотрав'я відомий тривалою кристалізацією, тому зберігається він дуже добре. Протягом декількох місяців після викачування мед можна зберігати при температурі 13-18 градусів, не побоюючись, що він зацукрується. Після температурний режим потрібно змінити, знизивши до 5-7 градусів вище нуля. Різнотрав'я не любить високу вологість, при якій в продукті прискорюються окисні процеси. Найкраще зберігати мед в скляній банці з герметичною кришкою.

Ціна меду різнотрав'я варіюється від виробника, місця і часу збору. Однак АкваМаркет гарантує максимально доступну вартість навіть преміальних продуктів бджільництва. У нашому онлайн-каталозі Ви можете вибрати і купити мед різнотрав'я, підібравши продукцію вподобаного бренду. Асканія, Бартнік, Екород, Beehave - це лише мала дещиця виробників, з якими ми співпрацюємо безпосередньо. Доставка меду з Києва в регіони здійснюється в найкоротші терміни.