Квітковий мед - купити Мед у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (12)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Асканія, 100 стіків х 12 г, Мед квітковий Асканія, 100 стіків х 12 г, Мед квітковий Асканія, 100 стіків х 12 г, Мед квітковий
Артикул: 6414
Асканія, 25 стіків х 12 г, Мед квітковий
Артикул: 6482
Асканія, 400 г, Мед-крем класичний, різнотрав'я
Артикул: 92025
новинка!
Асканія, 45 шт. х 12 г, Мед квітковий, в стіках
Артикул: 92020
новинка!
Бартнік, 400 г, Мед квітковий соняшниковий, скло
Артикул: 57588
Бартнік, 500 г, Мед елітний монофлорний, скло
Артикул: 57582
Медовий Шлях, 700 г, Мед Степовий, квітковий, скло
Артикул: 33241
Медовий шлях, 400 г, Мед Весняний, квітковий, скло
Артикул: 33248
ГогольМед, Мед із квітів липи, гречки та соняшника, 400 г

на завтра
Артикул: 36378
Медик-Ведмедик, Мед, Імбир-лимон, 250 г

на завтра
Артикул: 34428

Квітковий мед у Нова пошта


Квітковий мед не є окремим сортом продукту, видобутого бджолами. Це загальна назва для меду, зібраного в період цвітіння рослин-медоносів. Такий мед містить величезну кількість корисних речовин і мікроелементів, а його властивості і смак безпосередньо визначаються видом пилку, який переважає в складі. Перед тим, як купити мед степовий квітковий, варто уважно вивчити властивості і асортимент подібної продукції. Так, в залежності від компонентного складу є такі види квіткового меду:

  • Монофлорний. Переважно складається з однієї культури-медоноса. Щоб домогтися максимально чистого складу виробники мають у своєму розпорядженні пасіку безпосередньо поруч з місцем зростання цієї рослини або висаджують її навколо вуликів.
  • Поліфлорний. Як можна здогадатися з назви, такий мед квітковий складається з пилку різних рослин, а виділити домінуючу культуру практично неможливо. Саме такі багатокомпонентні склади і можна впевнено називати квітковим медом, адже в ньому міститься різноманітний пилок.

Квітковий мед переважно має насичений жовтий колір, відтінок якого варіюється від зеленого до коричневого. Розпізнати продукт можна за неймовірно притягальним квітковим ароматом, адже мед з квітковим пилком видобувається виключно в період цвітіння рослин. Складно сказати, з яких квітів мед найсмачніший. У кожної рослини є свої особливості, як смакові, так і лікувальні. Найчастіше бджоли вибирають лугові квіти з яскравими відтінками (люцерна, кульбаби, конюшина).

Мед квітковий. Калорійність і склад

Як Ви вже знаєте, склад квіткового меду не є чітко визначеним. Він змінюється в залежності від флори, яка доступна бджолам для збору пилку. Однак незважаючи на різноманітність культур-медоносів, всі сорти квіткового меду мають загальні особливості складу:

  • Основа продукту - це 80-90% глюкози, а залишок припадає на фруктозу.
  • Ферменти, зокрема інвертраза, які перетворюють цукри саме в глюкозу і фруктозу.
  • Азотисті речовини у вигляді білкових з'єднань, які обумовлюють каламутність і пінність меду. Залежно від кількості азотистих речовин мед буде більш-менш каламутним. Чим менше речовин, тим вище прозорість.
  • Амінокислоти і білки, які безпосередньо впливають на запах і смакові якості продукту.
  • Вітаміни групи В, РР, Н, С, необхідні нашому організму.
  • Більше 15 мікроелементів, включаючи цинк, марганець, калій, залізо, фтор.

Калорійність квіткового меду становить 322 ккал на 100 грамів продукту, а глікемічний індекс варіюється в межах 50-70 одиниць в залежності від сорту меду, місця і часу збору.

Користь квіткового меду

Бджолиний мед - унікальний продукт, який благотворно впливає на організм людини. Різноманітний компонентний склад обумовлює його корисні властивості. Висока калорійність і зміст легкозасвоюваних цукрів дозволяє меду швидко заповнювати енерговитрати. Всього одна ложка квіткового меду здатна подарувати сили і енергію на весь день. Мед популярний серед спортсменів і людей, діяльність яких пов'язана з фізичною активністю. Але й іншим людям такий продукт буде корисний. Регулярне вживання меду нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє активізації травних процесів. Крім того, помітно поліпшується колір шкіри і її загальний стан. Але це далеко не все, що лікує квітковий мед.

Продукт бджільництва зміцнює імунну систему, сприяє швидкому відновленню після перенесеного ГРЗ або грипу, стимулює відхаркування при кашлі. Мед весняний квітковий має протизапальну, заспокійливу, жарознижувальну дію. Продукт допомагає при гастритах, виразці, кольках, має невелику сечогінну дію, зміцнює серцево-судинну систему, покращує ліпідний обмін, допомагає боротися із злоякісними пухлинами. Користь квіткового меду для організму людини незаперечна і саме тому вживати продукт потрібно кожен день.

Де купити справжній квітковий мед в Києві

Потенційних покупців цілком логічно цікавить питання, як перевірити квітковий мед на справжність. Переконатися в натуральності продукту можна тільки перевіривши його органолептичні властивості. А зробити це без відкриття упаковки важко. Вихід із ситуації - покупка продукту на ярмарках бджолярів або в спеціалізованих магазинах, які гарантують якість товару.

АкваМаркет відібрав для Вас найкращий липовий, акацієвий, соняшниковий мед, який можна замовити онлайн з доставкою по всій Україні. У нашому онлайн-каталозі Ви побачите продукцію таких відомих брендів, як Медовий шлях, Гоголь мед, Бартнік, Beehave. Шанувальникам незвичайних поєднань рекомендуємо квітковий крем-мед Асканія, який вражає своїм смаком і ароматом. Пропозиції тільки від перевірених виробників, відмінна якість і найкраща ціна!