Підбір за параметрами (0)
Кисіль у Нова пошта
Кисіль - це блюдо желеподібної консистенції, частіше солодке, яке готується з молока, фруктів або ягід. Для додання густоти до складу киселю додають картопляний або кукурудзяний крохмаль, що значно збільшує калорійність. Виходить густа маса, яка згодом трохи застигає. Тому кисіль, як і желе, готують і подають порційно.
Примітно, що страва не обов'язково має бути солодкою. На Русі здавна готували прісний кисіль з льону і з вівсянки, щоб вживати в строгий пост. Оскільки в основі страви були поживні речовини, вони заповнювали енерговитрати і підтримували в період аскетичного харчування.
Незважаючи на те, що рецепт киселю досить простий, готувати його в домашніх умовах візьметься не кожна господиня. Процес має свої тонкощі, тому якісний результат не гарантований. Найпростіший спосіб, як приготувати кисіль самому - купити вже готовий напівфабрикат, який сьогодні знайдеться в будь-якому магазині. Продається кисіль в пресованому вигляді в брикетах, а також у вигляді порошку в пакетах. Готувати такі десерти набагато простіше, і десерт неодмінно вийде. Достатньо слідувати інструкції на упаковці і дотримуватися пропорції, кисіль в цьому випадку вийде відмінним за смаком і консистенцією.
У магазині АкваМаркет Ви знайдете величезний вибір якісних і корисних продуктів харчування за ціною виробника. Ми пропонуємо вигідно купити кисіль від провідних виробників з можливістю доставки по Києву та Україні. У складі сумішей тільки натуральні інгредієнти. Кисіль Ямуна, Еко та інших брендів, виготовлений на основі різноманітних плодово-ягідних соків. Це смачно, корисно і поживно.
Склад і калорійність
Оскільки готують кисіль з абсолютно різних продуктів, хімічний склад і калорійність страв будуть істотно відрізнятися. Кисіль молочний багатий на кальцій і білками, кисіль з вишні - вітамінами С і Е, а в полуничному киселі знайдеться багато антиоксидантів. Залежно від основної сировини змінюється і калорійність. Якщо Ви готуєте кисіль з пакетика, то вивчіть маркування, склад і калорійність будуть вказані на упаковці. А ось в домашніх умовах збільшувати або зменшувати харчову цінність страви можна шляхом додавання або виключення різних компонентів. Наприклад, якщо використовувати цукрозамінник замість цукру. В середньому калорійність киселю варіюється в межах 40-120 кКал на 100 грам.
Кисіль з ягід і його користь
Безумовно, десерт з плодово-ягідних соків містить легкі вуглеводи, відповідно, досить калорійний. Але це не означає, що кисіль шкідливий. Ось лише кілька корисних властивостей, якими володіє блюдо:
- Очищає організм від солей важких металів, шлаків і токсинів.
- Знижує рівень поганого холестерину в крові.
- Постачає в організм необхідні вітаміни, мінерали, мікроелементи. Якщо готувати і зберігати кисіль правильно, то цінні елементи в його складі зберігаються протягом декількох діб.
- Знижує кислотність шлунка, що особливо важливо для людей, які страждають від гастриту або виразки. В цілому, кисіль ягідний сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту. А ще він допомагає при печії, що виникає саме викидом кислоти зі шлунка.
- Заповнює енерговитрати. Кисіль при помірній калорійності є досить поживним стравою. Тому його вживають люди, які прагнуть схуднути.
Як варити кисіль з пакета або брикету
Готовий кисіль Еко, Ямуна - справжня виручалочка в сезон, коли немає свіжих плодів або ягід. Продукт готується дуже просто і виходить дуже смачним. Багато виробників додатково збагачують фруктово-ягідний порошок вітамінами, тому кисіль з брикету дійсно корисна альтернатива свіжій страві.
Як приготувати кисіль. Вміст пакету всипте в чисту тару. Якщо Ви використовуєте кисіль з брикету, щільну масу потрібно попередньо розім'яти за допомогою толкушки. В окремій каструлі доведіть до кипіння один літр води. У миску з сухою сумішшю введіть 200-250 мл гарячої води і ретельно розмішайте вміст, щоб розбити всі грудочки. Потім плодово-ягідну масу влийте в воду у каструлі і проваріть на малому вогні 1-2 хвилини. Не забувайте постійно помішувати вміст, щоб гранули розчинилися.
Розлийте гарячий кисіль по стаканчиках або піалах, залиште застигати при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник. Подавайте десерт з улюбленими фруктами або ягодами, але кисіль з пакета буде смачним навіть без доповнень.