Підбір за параметрами (11)
Желе у Нова пошта
Желе по праву вважається одним з найкрасивіших видів десерту. Завдяки своїй глянсовій поверхні воно виглядає чудово. А можливість застигати і приймати різну форму дозволяє кулінарам реалізовувати практично будь-які ідеї. Термін «желе» прийшов до нас із французької мови, де слово «gelee» використовують для позначення будь-якого виду холодців.
За своєю суттю желе є розчином на основі желатину, пектину або агару (це компоненти, які при охолодженні набувають консистенцію холодцю). Привабливий вигляд десерту надають шляхом підфарбовування натуральними барвниками або соками. Є різні види желе: молочне, фруктове, шоколадне. Кожен варіант хороший по-своєму. Їх можна комбінувати в різних пропорціях і робити приголомшливі багатошарові десерти. Також зараз випускаються окремі різновиди желе для торта, яким покривають готові коржі з кремом або роблять просочення всередині. У будь-якому випадку, навіть звичайне вишневе желе, подане в склянці або келиху, виглядає красиво і викликає апетит.
Желе. Склад і користь
Незважаючи на те, що це десерт, калорійність желе варіюється в межах 60-70 кКал на 100 грам. Збільшити корисність продукту можна шляхом додавання додаткових інгредієнтів. Так, звичайне полуничне або апельсинове желе гармонійно поєднується з фруктами, ягодами, цитрусовими. Желе Мрія на основі желатину позитивно впливає на стан хрящових тканин, будучи профілактичним засобом від виникнення артриту. Також желатин вважається головним постачальником колагену, необхідного для здоров'я волосся, нігтів і шкіри. Крім цього желе на желатині сприяє прискоренню обмінних процесів, зміцнює серцевий м'яз, стимулює роботу головного мозку.
Желе на пектині сприяє очищенню організму від солей важких металів. Крім того, воно використовується як додатковий засіб в боротьбі із зайвою вагою. Прискорюючи метаболізм, желе сприяє швидкому розщепленню жирових тканин і як результат - маса тіла знижується.
Желе на агар-агарі корисне для печінки. Оскільки при попаданні в організм речовина збільшується в об'ємі, готове фруктове желе на агарі сприяє тривалому почуттю насичення. А ще воно постачає організм такими корисними мікроелементами, як йод, залізо і кальцій.
Застосування в кулінарії
Для більшості желе - повноцінний самостійний десерт. Однак з його допомогою готують всілякі страви. Наприклад, великою популярністю користується знаменитий торт бите скло, желе в якому використовується різнокольорове і різних смаків. Цікаво, що в якості основи для приготування желе може виступати не тільки сік, але і алкогольні напої. Подають десерт з вершками, соусами, шоколадом і ягодами.
Як приготувати желе з пакетика
Вміст пакету, як правило, розрахований на 400 мл води. Рецепт желе гранично простий, тому з приготуванням впорається навіть дитина. Сухий порошок потрібно розчинити в 400 мл гарячої рідини (не окропу, а саме гарячої води або молока, якщо Ви готуєте молочний варіант). Ретельно розмішайте, щоб у воді розчинилися всі грудочки желатину. В іншому випадку продукт не застигне належним чином.
Масу, що злегка остигла, розлийте по формах. На дно можна викласти улюблені ягоди або фрукти. Поставте желе в холодильник на пару годин. Якщо у Вас є кілька смаків, можна чергувати шари, заливаючи новий після застигання попереднього. Тоді десерт вийде багатошаровим і оригінальним.
У нашому магазині Ви знайдете широкий асортимент желе від кращих виробників. Якісні і смачні десерти з натуральним складом, без шкідливих барвників або підсилювачів смаку. Желе Еко, Мрія, а також спеціальне желе для торта можна замовити оптом чи вроздріб. Доставка по Києву і Україні здійснюється в найкоротші терміни. Телефонуйте прямо зараз або оформляйте заявку на сайті. АкваМаркет працює без перерв, вихідних або закриття на карантин!