Житнє борошно - купити Борошно у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Август, 300 г, Солод житній, сухий ферментований Август, 300 г, Солод житній, сухий ферментований Август, 300 г, Солод житній, сухий ферментований
Артикул: 11315

Житнє борошно у Нова пошта


Житнє борошно - основний продукт, одержуваний з посівного жита. Воно затребуване в кулінарії як інгредієнт для приготування всіляких хлібобулочних виробів. Але це далеко не все, для чого підходить житнє борошно. Його активно застосовують і для інших цілей, включаючи приготування квасу або вигонку самогону. За концентрації вітамінів і мінералів борошно житнє перевершує пшеничне. Саме тому продукт користується попитом у людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Якщо Ви ще не пробували хліб з житнього борошна, настійно рекомендуємо звернути на нього увагу. Це корисна випічка з високою харчовою цінністю, яка покращує травлення і сприяє схудненню. Замінивши житнім борошном пшеничне, можна готувати приголомшливі страви, при цьому піклуватися про своє здоров'я і отримувати максимум користі від їжі.

Борошно з жита. Склад і калорійність

Користь житнього борошна полягає в компонентному складі. Основа продукту - це білки і складні вуглеводи, які забезпечують організм поживними речовинами і протеїнами, необхідними для формування нових клітин. У борошна досить помірна калорійність (298 ккал на 100 грам), а до складу входять необхідні мінерали і мікроелементи:

  • Кальцій. Відповідає за стан кісткових тканин і роботу нервової системи.
  • Вітаміни групи В. Підтримують обмінні процеси, роботу щитовидної залози, хороший якісний склад крові.
  • Калій. Необхідний для оптимальної швидкості передачі нервових імпульсів в волокнах.

Також житнє борошно містить насичені і ненасичені жирні кислоти, моно- і дисахариди, харчові волокна. У ньому є ферменти, що розщеплюють крохмаль. Важливий аспект, чим житнє борошно відрізняється від звичайного, це відсутність здатності утворювати клейковину. Випічка з житнього борошна досить щільна, не така пишна і пружна. Але органолептичні властивості компенсуються якісним складом. Якщо Вас цікавить, яка мука найбільш корисна для організму, то житня увійде в ТОП 3 найбільш затребуваних продуктів. Житня випічка корисна в умовах браку тепла і сонця (що актуально для північних регіонів), вона швидко відновлює обмін речовин і сприяє природному схудненню.

Види житнього борошна, які можна купити:

  • Молоте. На 60% складається з цільного зерна. Являє собою борошно тонкого помелу, яке практично не містить висівок. Підходить для приготування кондитерських виробів.
  • Сіяне. Зміст зерна збільшується до 65%, тому сіяне житнє борошно вважається вищим сортом тонкого помелу. Володіє найбільш світлим відтінком, не містить домішок, а випічка з таким компонентом відрізняється низькою калорійністю.
  • Обдирне. На 90% складається з цільного зерна. Якщо Ви не знаєте, що таке борошно житнє обдирне, то Ви легко впізнаєте його на прилавку по сірому кольору і великим часткам. Підходить для випічки звичайного і заварного хліба, корисне і поживне.
  • Обойне. Вихід борошна із зерна становить 96%, що робить обойне борошно найкориснішим. У ньому зберігається максимум складу цілісного зерна і велика кількість відрубних частинок.

Корисні властивості продукту

Знаючи, з якого зерна житнє борошно, можна повністю зрозуміти його благотворний вплив на організм. Крім участі в обмінних процесах, воно сприяє набору м'язової маси, виводить з організму шлаки, солі важких металів, тим самим усуваючи першочергові причини виникнення багатьох захворювань. На відміну від високосортних мук, які не дають організму практично нічого корисного, житнє борошно - це джерело цінних компонентів. Особливо, якщо у Вас під рукою житнє борошно грубого помелу. Вона позитивно впливає на роботу багатьох органів і систем:

  • Зміцнює серцево-судинну систему.
  • Стабілізує роботу нервової системи.
  • Активізує діяльність головного мозку.
  • Перешкоджає поширенню вільних радикалів.
  • Покращує зовнішній вигляд і здоров'я нігтів, волосся, шкіри.
  • Володіє природною антисептичною дією.

Продукт широко використовується в кулінарії для випічки хліба, млинців, оладок, коржів і печива. А ще в Україні досить затребуваний солод житній, який є основою приготування квасу. Це смачний тонізуючий напій, що ідеально підходить для літнього часу. Для чого потрібен солод, крім приготування квасу? Його використовують в якості натурального барвника, підфарбовуючи тісто або напої. При цьому готовий продукт набуває дивовижний відтінок і приємний смак. Житній солод при випічці хліба значно покращує якість борошна, а м'якуш стає більш м'яким і структурним.

Купити житнє борошно кращих сортів пропонує інтернет-магазин АкваМаркет. Корисні продукти харчування з доставкою додому. Забудьте про ввтомливий шопінг, так як на нашому сайті замовити борошно оптом і в роздріб можна в один клік. Корисні органічні продукти з доставкою по Києву та Україні, гарантія свіжості і якості, відправка в день замовлення.