Підбір за параметрами (2)
Житнє борошно у Нова пошта
Житнє борошно - основний продукт, одержуваний з посівного жита. Воно затребуване в кулінарії як інгредієнт для приготування всіляких хлібобулочних виробів. Але це далеко не все, для чого підходить житнє борошно. Його активно застосовують і для інших цілей, включаючи приготування квасу або вигонку самогону. За концентрації вітамінів і мінералів борошно житнє перевершує пшеничне. Саме тому продукт користується попитом у людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Якщо Ви ще не пробували хліб з житнього борошна, настійно рекомендуємо звернути на нього увагу. Це корисна випічка з високою харчовою цінністю, яка покращує травлення і сприяє схудненню. Замінивши житнім борошном пшеничне, можна готувати приголомшливі страви, при цьому піклуватися про своє здоров'я і отримувати максимум користі від їжі.
Борошно з жита. Склад і калорійність
Користь житнього борошна полягає в компонентному складі. Основа продукту - це білки і складні вуглеводи, які забезпечують організм поживними речовинами і протеїнами, необхідними для формування нових клітин. У борошна досить помірна калорійність (298 ккал на 100 грам), а до складу входять необхідні мінерали і мікроелементи:
- Кальцій. Відповідає за стан кісткових тканин і роботу нервової системи.
- Вітаміни групи В. Підтримують обмінні процеси, роботу щитовидної залози, хороший якісний склад крові.
- Калій. Необхідний для оптимальної швидкості передачі нервових імпульсів в волокнах.
Також житнє борошно містить насичені і ненасичені жирні кислоти, моно- і дисахариди, харчові волокна. У ньому є ферменти, що розщеплюють крохмаль. Важливий аспект, чим житнє борошно відрізняється від звичайного, це відсутність здатності утворювати клейковину. Випічка з житнього борошна досить щільна, не така пишна і пружна. Але органолептичні властивості компенсуються якісним складом. Якщо Вас цікавить, яка мука найбільш корисна для організму, то житня увійде в ТОП 3 найбільш затребуваних продуктів. Житня випічка корисна в умовах браку тепла і сонця (що актуально для північних регіонів), вона швидко відновлює обмін речовин і сприяє природному схудненню.
Види житнього борошна, які можна купити:
- Молоте. На 60% складається з цільного зерна. Являє собою борошно тонкого помелу, яке практично не містить висівок. Підходить для приготування кондитерських виробів.
- Сіяне. Зміст зерна збільшується до 65%, тому сіяне житнє борошно вважається вищим сортом тонкого помелу. Володіє найбільш світлим відтінком, не містить домішок, а випічка з таким компонентом відрізняється низькою калорійністю.
- Обдирне. На 90% складається з цільного зерна. Якщо Ви не знаєте, що таке борошно житнє обдирне, то Ви легко впізнаєте його на прилавку по сірому кольору і великим часткам. Підходить для випічки звичайного і заварного хліба, корисне і поживне.
- Обойне. Вихід борошна із зерна становить 96%, що робить обойне борошно найкориснішим. У ньому зберігається максимум складу цілісного зерна і велика кількість відрубних частинок.
Корисні властивості продукту
Знаючи, з якого зерна житнє борошно, можна повністю зрозуміти його благотворний вплив на організм. Крім участі в обмінних процесах, воно сприяє набору м'язової маси, виводить з організму шлаки, солі важких металів, тим самим усуваючи першочергові причини виникнення багатьох захворювань. На відміну від високосортних мук, які не дають організму практично нічого корисного, житнє борошно - це джерело цінних компонентів. Особливо, якщо у Вас під рукою житнє борошно грубого помелу. Вона позитивно впливає на роботу багатьох органів і систем:
- Зміцнює серцево-судинну систему.
- Стабілізує роботу нервової системи.
- Активізує діяльність головного мозку.
- Перешкоджає поширенню вільних радикалів.
- Покращує зовнішній вигляд і здоров'я нігтів, волосся, шкіри.
- Володіє природною антисептичною дією.
Продукт широко використовується в кулінарії для випічки хліба, млинців, оладок, коржів і печива. А ще в Україні досить затребуваний солод житній, який є основою приготування квасу. Це смачний тонізуючий напій, що ідеально підходить для літнього часу. Для чого потрібен солод, крім приготування квасу? Його використовують в якості натурального барвника, підфарбовуючи тісто або напої. При цьому готовий продукт набуває дивовижний відтінок і приємний смак. Житній солод при випічці хліба значно покращує якість борошна, а м'якуш стає більш м'яким і структурним.
Купити житнє борошно кращих сортів пропонує інтернет-магазин АкваМаркет. Корисні продукти харчування з доставкою додому. Забудьте про ввтомливий шопінг, так як на нашому сайті замовити борошно оптом і в роздріб можна в один клік. Корисні органічні продукти з доставкою по Києву та Україні, гарантія свіжості і якості, відправка в день замовлення.