Турка - купити Кавомашини та кавоварки у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (3)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Olens Венеція, 250 мл, Турка сталева
Артикул: 80259
Olens, 250 мл, Турка для кави, Мідна класика
Артикул: 80260
Olens, 350 мл, Турка для кави, Мідна класика, велика
Артикул: 80261

Турка у Нова пошта


Шанувальники різноманітних кавових напоїв точно знають, що їх смак і аромат залежить не тільки від якості зерна, а й від способу приготування. Щоб заварювати подрібнені кавові зерна використовується турка і джезва. На відміну від кавомашини, тут напій готується вручну з безпосередньою участю людини. Але саме тому він і виходить таким смачним, насиченим, ароматним.

Походження турки досить заплутане, а точну дату її появи навряд чи назве навіть досвідчений історик. У будь-якому випадку, цей аксесуар і сьогодні користується незмінним попитом у гурманів по всьому світу. Збереглося безліч рецептів, як готувати каву в турці. Кожна країна має свій національний рецепт, якому притаманні певні смакові якості.

Переваги турки

Однією з ключових переваг подібного посуду є естетичність. Мідна або керамічна джезва виглядає неймовірно стильно. Тому такі предмети навмисно залишають на увазі, щоб створювати певний настрій або підкреслювати інтер'єр. Але це далеко не всі переваги посуду:

  • Відмінний смак напою. Кава в турці розкриває максимум смакоароматичних властивостей. Для багатьох гурманів джезва - це єдино вірний спосіб приготування напою.
  • Простота догляду. Посуд не вимагає особливого догляду, легко миється, служить максимально довго. Багато варіантів підходять для миття в посудомийній машині.
  • Можливість готувати каву за будь-якими рецептами. Любителі експериментів і нових смаків можуть приготувати різноманітні напої. Кава по-турецьки, еспрессо, гляссе, кава по-віденськи - всі ці рецепти доступні і прості в реалізації, якщо під рукою є підходяща турка і хороше зерно.
  • Естетика процесу. Гурмани перетворюють приготування кави в особливий ритуал, насолоджуються кожним етапом.

Джезва незамінна в ситуаціях, коли відсутня електрика. Крім того, величезним плюсом аксесуара є доступна вартість. Навряд чи за такою ж ціною можна купити хорошу кавоварку. А ось замовити онлайн якісну турку може кожен.

Який матеріал краще

У продажу зустрічаються абсолютно різні варіанти, кожен з яких має свої особливості. З цієї причини вибрати виріб не так просто, як здається на перший погляд. Давайте розглянемо найбільш затребувані матеріали для турки:

  • Мідь. Довговічний, зносостійкий і красивий матеріал, який користується величезним попитом. Турка мідна всередині покривається оловом, сріблом або нержавіючої сталлю, щоб запобігти окисленню. До переваг виробів можна віднести рівномірний нагрів, стійкість до високих температур, однорідну екстракцію кавового зерна. Мідні турки легкі, зручні і недорогі.
  • Алюміній. Трохи поступається по міцності міді. Але такі ємності набагато легші за інші варіанти, тому алюмінієві турки часто беруть в походи і на пікніки. Метал швидко остигає, немає необхідності довго чекати.
  • Скло. Універсальний і зручний посуд для початківців кавоманів. Оскільки стінки ємності прозорі, стежити за процесом підняття кавової пінки дуже легко. Скляна турка для кави швидко нагрівається, не окислюється, не втрачає властивості і зовнішній вигляд через роки експлуатації. Якщо Вам потрібен посуд, який можна мити в посудомийці, то краще купити турку зі скла.
  • Кераміка. Відмінний вибір для використання в домашніх умовах. Керамічна турка для кави розкриває смак і аромат зерна, довго утримує тепло, не окислюється. Повністю безпечний і екологічний матеріал, який ніяк не змінює якості і аромат напою. Навіть після припинення теплового впливу ззовні напій всередині ємності продовжує настоюватися. Керамічні турки, виготовлені вручну на гончарному крузі, виглядають неймовірно стильно і стануть повноцінною деталлю інтер'єру.
  • Срібло. Розкішний, елегантний матеріал, який здатний значно збагатити смак і аромат готового напою. Однак через високу ціну не кожен може купити турку в Києві. Срібні ємності довговічні, красиві і практичні. Але їх потрібно регулярно чистити.

Турка гейзерна і електрична

Ще два види ємностей, яким варто приділити особливу увагу. Напевно Ви бачили гейзерні турки, тому що вони були поширені 10-20 років тому. Зараз мода на подібні товари знову актуалізується. Давайте детально розберемося, що представляють собою обидва варіанти.

Турка електрична працює від мережі і її очевидною перевагою буде швидкість роботи. Вона зручна в експлуатації. Вам не потрібно розбиратися, як варити каву в турці. Досить насипати порошок, залити його водою і включити кнопку. Завдяки своїй конструкції посудина може мати різні обсяги, тому готувати улюблений напій можна для різної кількості людей. Функція автоматичного відключення виключає ймовірність того, що кава «втече».

Гейзерна кавоварка, призначена для плити. Відрізняється за принципом роботи. Коли пристрій перебуває на плиті, вода в нижній частині закипає і під тиском пару піднімається вгору, переходячи в інший відсік. Там рідина перемішується з кавовим порошком і відбувається приготування напою. Процес дійсно нагадує гейзер, звідси і назва. Після закипання води вогонь обов'язково потрібно зменшити, в іншому випадку кава «втече». До переваги моделі можна віднести простоту експлуатації, можливість приготування напою без осаду і повну мобільність.

Не можна точно сказати, яка турка краще. Кожен варіант має свої плюси і мінуси. Пропонуємо і Вам долучитися до культури вживання кавових напоїв. В даному розділі сайту АкваМаркет можна купити з доставкою турки скляні, мідні, керамічні різного об'єму і дизайну. У нас знайдуться будь-які аксесуари, в тому числі якісна металева турка для індукційної плити. Менеджери охоче підкажуть, як вибрати турку і допоможуть оформити заявку. АкваМаркет - це можливість дешево купити турку і отримати її в будь-якій точці країни.