Антифриз - купити Охолоджуючі рідини у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (4)

- грн
Сортування: За замовчуванням
XT Antifreeze B G11, 1 л, Антифриз синій, -37°С
XT Antifreeze B G11, 1 л, Антифриз синій, -37°С
12500
Артикул: 28087
EcoKraft G12 +, 1 л, Антифриз червоний, -40°С

на завтра
Артикул: 47318
Ecokraft G11, 1 л, Антифриз зелений, -40 °С

на завтра
Артикул: 47317
Ecokraft G11, 1 л, Антифриз синій, -40 ° С

на завтра
Артикул: 47316

Антифриз у Нова пошта


Охолоджуючі рідини необхідні для нормального функціонування транспортного засобу. Всім відомо, що робочі вузли автомобіля постійно нагріваються, тому вони не можуть повноцінно працювати без спеціального холодоагенту, в ролі якого виступає тосол або антифриз. Такі рідини під час циркуляції в системі нагріваються більш ніж до 100 градусів, а остигають лише після повної зупинки транспортного засобу. Властивості антифризу багато в чому зумовлюють особливості функціонування двигуна і системи його охолодження. Саме тому вибирати охолоджуючі рідини варто максимально ретельно.

Для чого потрібен антифриз

Дослівно в перекладі з англійської ця речовина називається «незамерзайка». Антифриз дійсно не замерзає при негативних температурах. Він використовується не тільки для охолодження, але і для змащення деталей і робочих вузлів. У антифризу є антикорозійні властивості, які продовжують термін служби силових агрегатів. На 80% антифриз складається з дистильованої води і етиленгліколю (етандіол, пропіленгліколь і ін.). Саме етиленгліколь забезпечує потрібну в'язкість і надає рідині солодкуватий аромат. Речовина зберігає свої властивості в широкому діапазоні температур. Антифриз стійкий до холоду. Більшість рідин розрахована на роботу при -35 градусах. Оскільки температура кипіння антифризу перевищує температуру кипіння води, то рідина прекрасно охолоджує двигун автомобіля.

Виробники випускають різні охолоджуючі рідини, які відрізняються за складом в залежності від погодних умов, особливостей двигуна автомобіля і цілей застосування. Зокрема, є автохімія Liqui Moly, Ecokraft, Starline для підвищення тих чи інших характеристик: впливу на полімерні та гумові деталі, стійкість до корозії, температура замерзання і т.д. Тому якісний антифриз - це незамінний елемент для нормального функціонування транспортного засобу.

Різновиди охолоджуючих рідин

Антифризи відрізняються за складом і властивостями. А розділити їх на групи можна за кольором. Кожен колір антифризу відповідає тим чи іншим особливостям автохімії. Розглянемо основні:

  • Синій. У складі є присадки першого покоління на основі нітритів, силікатів, фосфатів. Синя незамерзайка використовується при максимальній температурі +108 градусів. До недоліків охолоджуючої рідини можна віднести невеликий термін роботи (не більше 3 років).
  • Зелений. Такі рідини більш сучасні. Антифриз g11 в складі має присадки органічного походження. В результаті у незамерзайки значно підвищуються антикорозійні властивості. При циркуляції в системі антифриз обволікає деталі спеціальною захисною плівкою, забезпечуючи їх тривалий термін повноцінної роботи.
  • Червоний. Антифриз g12 є новим поколінням охолоджуючих рідин на основі органічних речовин, зокрема, карбонової кислоти. При використанні такий антифриз також утворює на деталях захисну плівку, завдяки чому ефективно охолоджує мотор і забезпечує хороший тепловідвід.

Безумовно, кращі виробники антифризів щорічно випускають на ринок все більш досконалі і нові рідини. Зараз у продажу з'явилися незамерзайки фіолетового кольору, характеристики і властивості яких ще краще, ніж у червоних. Тому в такому асортименті Ви легко зможете знайти ідеальний антифриз концентрат, що підходить під Ваші вимоги і особливості транспортного засобу.

Чим відрізняється тосол від антифризу

На пострадянському просторі терміном «тосол» довгий час називали практично всі охолоджуючі рідини для автомобіля. Насправді тосол це холодоагент з високими технічними характеристиками, розроблений спеціально для першої моделі «ВАЗа» відділом «Технології органічного синтезу» («ТОС»). Антифризи в той час не проводилися взагалі. Тоді тосол вважався не просто торговою маркою, але і стандартом якості для охолоджуючих рідин.

Зараз тосол і антифриз, по суті, синоніми. А ось за якістю є незначні відмінності. Призначення у речовин однакове, але компоненти в складі різні, що в кінцевому рахунку впливає на роботу двигуна. Технологія виробництва тосола і антифризу однакова, а ось різниця полягає в тому, що тосол містить добавки неорганічних кислот, сполуки додаткових речовин. В результаті термін використання холодоагенту знижується до 1,5-2 років. Антифриз першого покоління служить на рік довше, що вже говорити про незамерзайкой нового покоління.

Всім, хто хоче недорого купити антифриз в Києві, інтернет-магазин АкваМаркет пропонує великий асортимент охолоджуючих рідин за доступними цінами. У нашому онлайн-каталозі зібрано тільки якісна автохімія від кращих виробників. Підберемо відповідний антифриз для Вашого автомобіля. Кращі охолоджуючі рідини за ціною виробника з можливістю доставки по всій Україні.