Підбір за параметрами (0)
Сидр у Нова пошта
Сидр - це окрема категорія слабоалкогольних напоїв. Це не вино, не пиво і не шампанське, хоча прояви кожного з цих напоїв можна вгадати в смаку сидру Apps. Примітно, що класичний рецепт передбачає чистий яблучний смак. Однак більшість поціновувачів починає знайомство з напоєм саме через фруктові відтінки, купуючи яблучний, імбирний, кавуновий сидр. Додаткові смаки роблять слабоалкогольний напій доступнішим для широкого кола споживачів. Але з часом велика частина шанувальників ферментованого напою переходить саме до класики - чистому яблучному сидру.
Чи варто порівнювати сидр і пиво
Якщо Ви знаєте, як зробити сидр, то розумієте, що слабоалкогольні напої не мають нічого спільного. Пиво готують з солоду, дріжджів і хмелю, які повністю відсутні в рецептурі сидру. Деякі споживачі сприймають сидр як ель, але це некоректно. Ель готують з використанням верхових дріжджів, тому напій взагалі не пов'язаний з технологією приготування сидру, який готують методом природного бродіння без додавання цукру або дріжджів.
Особливості виробництва
Готують сидр з яблук і груш. Плоди збирають, миють, пресують і віджимають сік, який в подальшому залишають на ферментацію протягом 4-5 місяців. Потім напій проціджують і розливають по пляшках. Також зараз у продажу можна знайти вишневий сидр, полуничний, кавуновий і з іншими смаками. В основі таких напоїв буде все той же ферментований сік яблук і груш з додаванням натуральних сиропів і ароматизаторів.
Сидр це ароматний і смачний слабоалкогольний напій, який рідко подають в ресторанах або на світських раутах. Однак в літню спеку ніщо так не втамовує спрагу, як охолоджений грушевий сидр Перрі.
Основні види сидру за вмістом алкоголю:
- Легкий і солодкий напій, міцність якого варіюється в межах 1,5-3%.
- Відрізняється різким кислим смаком. Міцність напою досягає 4,5-6%. Ідеальне доповнення десертів.
- Яблучний сидр з насиченим букетом. У післясмаку уловлюються ноти перезрілого яблука. Міцність 4,5%.
Також слабоалкогольні напої розрізняються за змістом вуглекислоти. Маркування «sparkling» скаже про те, що це ігристий, газований напій.
З чим п'ють сидр
Шампанізований напій вживають охолодженим, щоб максимально розкрити деталі букета. Яблучний сидр відмінно доповнює морепродукти, снеки, салати, м'ясо. Головне правило, якого варто дотримуватися - їжа не повинна бути важкою і дуже жирною. Тоді гастрономічне поєднання буде ідеальним.
На батьківщині виробництва яблучний і вишневий сидр використовують як інгредієнт для приготування різних страв. З сидром смачно тушкувати овочі і м'ясо, готувати всілякі підливи і соуси. На основі напою роблять дуже смачний глінтвейн. А якщо змішати кальвадос і сидр, можна отримати відмінний коктейль.
Як пити сидр? Охолодіть напій до 12-14 ° С, щоб підкреслити смакові і ароматичні властивості. Подавайте сидр в певних або винних келихах.
Загальна користь від вживання
Оскільки до складу сидру входить натуральний яблучний сік, а бродіння відбувається природним способом, напій робить корисний вплив на організм людини. Вживаючи його в помірних кількостях, можна відзначити позитивну динаміку зміни самопочуття. Яка користь сидру:
- Допомагає абсорбувати зайві жири і несприятливі кислоти за рахунок природних пектинів з яблук.
- Пригнічує розвиток патогенної мікрофлори в кишечнику, одночасно з цим допомагає розмножуватися «доброзичливим» бактеріям.
- Нормалізує обмінні процеси і прискорює перетравлювання їжі.
- Бореться з наслідками радіаційного випромінювання.
- Виводить з організму радіонукліди та важкі метали.
- Володіє омолоджуючими властивостями. Яблука діють як антиоксидант, омолоджує організм на клітинному рівні.
- Зміцнює імунітет.
Як показує історія сидру лікарі й цілителі в стародавні часи рекомендували напій при депресіях, збудженні, надмірній втомі і нервових розладах. Можливо, це пов'язано з тим, що у сидру градус дуже невеликий. Після випивки немає різкого почуття сп'яніння, але присутня легка розслабленість, піднімається настрій. Калорійність сидру Соммерсби становить приблизно 40-47 ккал на 100 грамів. Якщо правильно зберігати і пити цей напій, він обов'язково принесе організму тільки користь.
Замовляючи сидр на АкваМаркет, Ви отримуєте можливість купити з доставкою оригінальну і якісну продукцію. Тільки справжній алкоголь за доступними цінами. Заявки обробляються цілодобово, щоб своєчасно поставляти напої в будь-яку точку країни. Ми привозимо до Києва кращі сорти сидру безпосередньо з заводів виробників. В наявності продукція Somersby, Apps і інших відомих брендів. Для оптових замовників діє спеціальний прайс. Зв'яжіться з менеджерами, щоб дізнатися деталі.