Лаваш - купити Лаваші, коржі у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Лаваш у Нова пошта


Лаваш - це знаменитий прісний коржик з пшеничного борошна. Він дуже смачний і може мати різну товщину, що визначає спосіб його подальшого використання. Традиційно корж випікають круглої форми, товщиною 2-4 мм. Після закінчення приготування виріб ретельно просушують, щоб збільшити термін придатності.

Історія лаваша починається ще за часів Стародавнього Єгипту. Є згадки про те, що подібний продукт вживали в їжу перси, ізраїльтяни і стародавні єгиптяни. Лаваш перський готували з подрібнених цільних зерен, запарених окропом до стану густої каші. Далі готували м'яке тісто, додаючи в нього рідину і поступально відбиваючи руками для додання еластичності. Потім розгортали тісто в формі коржів довільної форми, які випікали на розпеченому камінні. Оскільки лаваш став популярним національним блюдом, з часом для його приготування сконструювали спеціальні печі. Деякі з них збереглися до цих пір, хоча і зазнали деяких змін. Автентичні печі для лаваша (тандир) використовують національні ресторани східної кухні.

Сьогодні кавказький лаваш - це поширений продукт, який можна купити в будь-якому хлібобулочному магазині. Він випускається різними виробниками і надходить у продаж в плівковому упакуванні. Справа в тому, що на відкритому повітрі коржі швидко висихають. Є найбільш популярні види лавашей, які відрізняються за формою, товщині і складом. Тип продукту визначає його використання в кулінарії. Отже, зараз можна купити:

  • Лаваш грузинський. Його легко відрізнити, тому що він досить товстий. Схожий на помірно пишний корж з хрусткою скоринкою і ніжним м'якушем. Лаваш товстий нагадує хліб, він не еластичний, тому його просто нарізають або відривають шматочками, щоб їсти з улюбленою стравою.
  • Лаваш вірменський. А це ті найтонші лаваші круглої або овальної форми, які найчастіше використовують для приготування різних страв. Це традиційний лаваш для шаурми, в нього поміщається різна начинка. З нього також готують пироги, рулети та інші страви.

Чим відрізняється лаваш вірменський від грузинського крім форми? Він не містить дріжджі, відповідно, має довший термін зберігання.

Склад і корисні властивості

Незважаючи на те, що класичний рецепт домашнього лаваша передбачає використання простих інгредієнтів, готовий продукт містить багато корисних речовин, необхідних нашому організму. Так, лаваш перський багатий клітковиною, фосфором, міддю, марганцем, вітамінами групи В, Е і РР. Калорійність лаваша становить 275 кКал, де 214 кКал доводиться на вуглеводи.

Включивши продукт в свій щоденний раціон, можна відзначити позитивні зміни в самопочутті. Так, зміцнюється імунітет і поліпшується робота органів травної системи. Залежно від складу самого лаваша змінюється його дія. Кожна речовина вносить в роботу організму свої «корективи», допомагаючи поліпшити стан здоров'я і загальне самопочуття. Так, вітамін Е надає омолоджуючу дію і працює як антиоксидант, вітамін А покращує зір, вітамін С піклується про міцний імунітет. У поєднанні з мінералами і мікроелементами вітаміни групи В, які містить лаваш грузинський, допомагають:

  • Зміцнити тканини ясен.
  • Нормалізувати роботу нервової системи.
  • Налагодити обмінні процеси.
  • Прискорити регенерацію тканин.
  • Поліпшити травлення.
  • Підтримати організм в стресових ситуаціях і при перевтомі.

Помірно вживаючи в їжу страви з лаваша, можна дотримуватися правил здорового харчування і при цьому забезпечувати організм необхідними корисними речовинами.

Що приготувати з лаваша

Завдяки своїй еластичності тонкий вірменський лаваш набув широкого поширення в кулінарії. З нього можна приготувати незвичайні закуски і повноцінні страви. Згадайте хоча б шаурму. Але це лише початок. Подають лаваш до шашлику і інших страв, приготованих на грилі. Є багато ідей, як використовувати лаваші на кухні. Ви можете приготувати:

  • Рулет з лаваша. В якості начинки використовуються абсолютно будь-які інгредієнти. Квасоля, зелень, овочі, м'ясо, птиця, риба, морепродукти. Підбираючи ті чи інші начинки для лаваша, можна створювати прості закуски і ефектні святкові страви.
  • Лаваш з сиром на грилі. Зізнайтеся, відмовити собі в цих ласощах практично неможливо. Хрусткий прісний коржик зі слідами решітки для гриля, а всередині - тягучий розплавлений сир, який ідеально доповнить легкий аромат кмину або кінзи.
  • Пиріжки з лаваша. Невеликі конвертики з різною начинкою, які обсмажуються на сковороді. Можна використовувати паніровку. В якості начинки підійде будь-який продукт: сир зі спеціями, картопля, курячий фарш, шинка і зелень.

Фантазія кулінарів не має ніяких обмежень. Головне - купити лаваш хорошої якості і проявити максимум фантазії. Оскільки попит на коржі зараз величезний, багато виробників стали випускати незвичайні продукти. Наприклад, лаваш зі шпинатом, копченою паприкою або сиром. Це не тільки смачно, але й ефектно, адже кожен компонент виступає як натуральний барвник. Відповідно, лаваш Київхліб зі шпинатом набуває зеленого кольору. Уявіть, як гарно в такому тісті буде виглядати начинка з червоної риби і вершкового сиру!

Не відкладайте гастрономічне задоволення на завтра. Замовте справжній вірменський лаваш на АкваМаркет. А ми швидко доставимо продукцію як по Києву, так і по Україні. Немає потреби ходити в магазин, адже у нас продаються тільки свіжі лаваші абсолютно недорого!