Купити Паску Онлайн 24/7 у Нова пошта - АкваМаркет
0

Паска у Нова пошта


Паска - обов'язковий атрибут святкування Святого Воскресіння. Випікають кондитерські вироби за кілька днів до свята, щоб пасхальний хліб не встиг зачерствіти до дня, коли його святять в храмі. У нинішньому році церкви різних конфесій індивідуально вирішують питання богослужінь. Однак українці незмінно готуються святкувати Христове Воскресіння, дотримуючись основних традицій.

Історія паски

Святкова паска символізує собою мученицьку смерть Христа, який завдяки своїй жертві спокутував всі людські гріхи. На третій день після розп'яття Христос воскрес, проте цьому дню передував складний тиждень, який зараз називають Страсним. Кожен день цього тижня присвячений певним процесам, тому вкрай важливо дотримуватися традицй і знати, в який день печуть паски.

Здобний пасхальний хліб готують за різними рецептурами. Сьогодні немає суворого обмеження, тому господині використовують різноманітні інгредієнти для пасок. Традиційно паску печуть із здобного тіста з додаванням родзинок. Також в числі популярних інгредієнтів пасхальної випічки можна назвати мак, горіхи, цедру лимона або апельсина, какао.

Пасхальна випічка готується довго, тому цьому процесу, як правило, присвячують цілий день. Комбінують процес випічки кондитерських виробів з фарбуванням яєць і приготуванням інших ласощів до святкового столу.

В який день печуть паски

Відповідно до церковних канонів печуть паски в середу або четвер. Саме ці дні пов'язані за традиціями з чистотою. Тому середа і четвер відмінно підходять для приготування пасхального хліба. Випікати паску в Страсну п'ятницю не варто, так як це найскорботніший і сумний день в році для християн. Рецепт тіста на паску досить складний. Розстойка, заміс і випічка займають близько 10-12 годин. Тому починати пекти паски краще з самого ранку. Якщо з якихось причин господиня не встигла спекти паску в зазначені дні, можна зайнятися цим в суботу. Це крайній термін для випікання пасхального хліба.

Як спекти паску

Щоб приготувати паску Вам знадобиться 800 грам борошна, 220 мл молока, пачка дріжджів, 2 яйця, 200 г цукру, 100 г вершкового масла, 25 мл коньяку, 100 грам родзинок.

Спочатку замісіть опару, додавши в тепле молоко дріжджі, 1 ст. л. цукру. Залиште опару на 20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. Потім вмішайте в суміш яйця, цукор, щіпку солі, вершкове масло. Добре перемішайте тісто вінчиком до однорідної консистенції. Просійте борошно і додайте його в опару, змішайте тісто лопаткою до однорідності. Останній крок - додати в тісто алкоголь, який додасть готовому виробу особливий аромат. Залиште тісто на розстойку, поки воно не збільшиться в 2-3 рази. Сформуйте з тіста кулю і викладіть в миску, змащену олією. Додайте родзинки і знову залиште тісто на розстойку.

Розділіть тісто на порції і наповніть ними форми для випічки. Пам'ятайте, що тісто має займати не більше 2/3 об'єму форми. Залиште форми в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб тісто підійшло. Випікайте паски в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів. Остудіть пасхальну випічку і прикрасьте за смаком білкової глазур'ю, цукатами і присипкою.

Де і як зберігати паску

Щоб надовго зберегти паски м'якими і ніжними, досить виконати кілька простих рекомендацій. Деякі особливості тіста визначають прості правила зберігання випічки. Як зберегти паску свіжою:

  • Зберігайте випічку в темному, прохолодному місці, накривши тарілку чистим рушником.
  • Використовуйте для випічки паперові форми, так як вони зберігають м'якість тіста.
  • Пасхальна випічка, приготовлена ​​на свіжих дріжджах, зберігається довше. Враховуйте цей фактор перш, ніж готувати тісто.
  • Не нехтуйте нанесенням глазурі. Щільний крем захищає верхівку від обвітрювання. Тому знайдіть хороший рецепт глазурі для паски і покрийте випічку шаром крему.
  • Обов'язково остудіть випічку. Паска остигає 4-5 годин. Тільки після цього можна укладати вироби в поліетиленові пакети. В іншому випадку всередині пакетів утворюється конденсат, а потім і цвіль.
  • Продовжує термін придатності випічки сир, доданий в тісто.

Є перевірений спосіб, як зберігати паски, хліб і пиріжки. Загорніть випічку в чисті рушники, складіть у велику емальовану каструлю і закрийте посуд кришкою.

Купити з доставкою паску в Києві

Компанія АкваМаркет пропонує замовити онлайн різні види пасок. В наявності традиційні ароматні паски, сирні паски, кекси з цукатами, а також італійські панеттоне. Крім того, в онлайн-каталозі Ви знайдете все необхідне для святкового застілля або великоднього кошика. Йдеться про такі товари, як вино, бакалія, сіль, хрін, гірчиця, соління. Наші менеджери цілодобово на зв'язку. Вони допоможуть зібрати традиційну святкову корзину, підібравши необхідні продукти харчування в рамках Вашого бюджету. Наших запасів достатньо, щоб забезпечити продуктами, як приватних, так і оптових замовників. Тому на АкваМаркет Ви можете купити паски для формування корпоративних подарунків.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (3)

- грн
Сортування: За замовчуванням
ЦарХліб, 300 г, Кекс Столичний з цукатами

на завтра
Артикул: 74589
новинка!
Київхліб, Володимирівський Святковий, 1 кг, Кекс великодній з цукатами та родзинками

на завтра
Артикул: 43782
новинка!
Рум'янець, 400 г, Паска Здоба, в упаковці

на завтра
Артикул: 74041
новинка!