Циркулі - купити Письмове приладдя у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

- грн
Сортування: За замовчуванням
AIHAO, Набір для креслення, Готовальня AIHAO, Набір для креслення, Готовальня AIHAO, Набір для креслення, Готовальня
Артикул: 19750
ZiBi College, 9 предметів, Готовальня, темно-синя
Артикул: 62855

Циркулі у Нова пошта


На багатьох шкільних уроках використовується набір для креслення чи готовальня. Одним із ключових її компонентів вважається канцелярський циркуль з олівцевою ніжкою. Цей інструмент використовується для креслення кіл та вимірювання відстані, перенесення довжин при розмітці. Багато споживачів помилково вважають, що купують циркуль для школи і цим застосування інструменту закінчується. Насправді це незамінний помічник для будівельників, архітекторів, моряків та картографів, математиків, геодезистів та навіть дизайнерів. Тому назвати циркуль виключно інструментом для креслення чи математики буде помилкою.

Особливості та історія винаходу

Циркуль це невелика конструкція, що складається із двох однакових по довжині ніжок. На кінці однієї ніжки знаходиться голка, на іншій – грифель для креслення. Завдяки такому пристрою інструмент дозволяє креслити ідеально точні кола, а також вимірювати відстані на картах. Дослівно у перекладі з латинської назва інструменту означає «коло». Важко сказати, хто винайшов циркуль. Перші згадки про інструмент відносяться до давнини. Численні історичні дослідження підтверджують той факт, що багато споруд Ассирії або Стародавнього Вавилону зводилися із застосуванням циркуля.

Основні види циркулів

Сьогодні подібним інструментом нікого не здивувати. Понад те, на ринку є зовсім різні види циркулів, розроблені під потреби тій чи іншій галузі. Розглянемо найпопулярніші варіанти:

  • Циркуль розмічальний (розподільний, вимірювальний). Звичайний інструмент із простою конструкцією, використовується для вимірювання довжин та перенесення даних із креслень на деталі. На ніжках немає олівця, лише голки.
  • Креслювальний циркуль. Саме цей інструмент використовують у школі на уроках креслення чи геометрії. На одній із ніжок кріпиться олівець чи грифель, який викреслює фігури на папері чи картоні. Неймовірно зручний цей циркуль для креслення, оскільки добре малює та надійно фіксується на папері.
  • Кронциркуль зовнішній. Використовується для зовнішніх вимірів. Для цього штанги спеціально заганяються усередину, щоб між ними можна було затиснути деталь. Наявність фіксуючого гвинта в рази підвищує точність вимірів.
  • Кронциркуль внутрішній. Працює за тим самим принципом, але в даному випадку кінці штанг загнуті назовні. Таким інструментом легко виміряти ширину отворів, пазів або інших заглиблень.
  • Штангенциркуль. Його легко відрізнити за особливою конструкцією. Штангенциркуль виглядає як лінійка (штанга) зі шкалою виміру. На одному кінці лінійки зафіксована губка, уздовж лінійки пересувається друга така сама губка. Завдяки таким особливостям інструмент можна використовувати як кронциркуль та як нутромір.
  • Штангенглибиномір. Зовні нагадує штангенциркуль, але використовується з іншою метою. Робоча частина, що рухається, поміщається всередину отвору до упору, завдяки чому можна вимірювати глибину отворів, пазів, канавок.

Як бачите, циркуль для креслення – це лише верхівка айсберга, оскільки інструменти у продажу є різні. Понад те, є окремі різновиди виробів, розроблені для конкретного напряма діяльності. Так, столярний циркуль ніби і схожий на звичайний креслярський за типом, але відрізняється за розмірами (столярний набагато більший і важчий). А ось слюсарний циркуль може бути розміточним або з наконечником, але він теж більший і важкий.

Купити циркуль у Києві

У покупців часто виникають складнощі із придбанням креслярського інструменту, оскільки не у всіх магазинах є достатньо різновидів виробів. Якщо Ви заглянете в цей розділ АкваМаркет, знайдете великий вибір циркулів для креслення та інших цілей. Інструмент продається як окремо, так і у складі вже укомплектованої готовальні. Нагадуємо, що для всіх оптових замовників діють знижки. Ви можете вибрати циркуль та купити з доставкою в будь-яку точку країни. Менеджери точно знають, як вибрати циркуль та охоче допоможуть зорієнтуватися в асортименті. Якісний та надійний інструмент для школи чи професійної діяльності.