Підбір за параметрами (8)
на завтра
Квасоля у Нова пошта
Квасоля - один з найбільш популярних представників сімейства бобових. Її варять, смажать, запікають і готують з неї приголомшливі, поживні страви. Висока концентрація рослинного білка дозволяє компенсувати брак протеїну людям, в раціоні яких з певних причин відсутній тваринний білок. Так чи інакше, страви з квасолі корисні, смачні і оригінальні.
Купити квасолю можна свіжу упаковану на вагу, консервовану або сушену. Термін придатності продукту не перевищує 12 місяців. Експерти рекомендують використовувати сушені або заморожені бобові протягом 6 місяців після відкриття упаковки. Що стосується консервованої квасолі, то тут терміни зберігання менші. Незважаючи на те, що вживання бобових в їжу часом викликає негативні реакції з боку травної системи, цей продукт залишається затребуваним у покупців. Якщо знати, як приготувати квасолю правильно, можна уникнути дискомфорту в кишечнику, а також урізноманітнити раціон смачною і корисною їжею.
Квасоля. Особливості, калорійність і користь
Квасоля - це джерело рослинного білка, який є аналогом м'яса. На 100 грам бобових припадає 21 гр. білка. Також продукт містить вітаміни, природні антиоксиданти, мінерали і мікроелементи. Боби зміцнюють імунітет, прискорюють обмінні процеси, налагоджують роботу органів. Цінність квасолі полягає в здатності брати участь в азотообмінних процесах, що дозволяє значно знизити рівень цукру у людей з діабетом. Калорійність квасолі залежить від виду продукту і варіюється в межах 30-250 кКал. Найбільш популярні в кулінарії види квасолі:
- Зелена або стручкова квасоля. Має ніжний смак і досить низьку калорійність - всього 25 кКал на 100 грам продукту.
- Овочева або спаржева квасоля. Новий сорт бобів, призначений для вживання тільки в недозрілому вигляді.
- Лущильна (зернова). Найбільш поширений вид квасолі, яку ми звикли вживати в їжу. Вона відрізняється за кольором і смаковими якостями. Біла квасоля містить багато білка, по користі порівнянного з яловичим білком. Крім того, біла квасоля має найнижчу жирність. Також продається квасоля кольорова - червона і чорна. Перша багата на вітаміни групи В, а також магній і амінокислоти. Квасоля чорна володіє підкопченим смаком. Вона найкраще засвоюється організмом, є найбільш корисною для організму. Чорна квасоля - профілактика онкозахворювань і цукрового діабету. Ще один популярний вид - це квасоля Фава. Вона трохи плоска. Боби Фава мають маслянистий смак, тому ідеально підходять для приготування паштетів та намазок.
Як готувати квасолю
Бобові - продукт, який вимагає ретельного і тривалого приготування. Але є деякі хитрощі, як швидко зварити квасолю. Головна з них - попереднє замочування. Суху квасолю заливають холодною водою, додаючи чайну ложку соди, і залишають на 8-10 годин. Після цього воду міняють, а бобові варять на середньому вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну. Швидше за все можна приготувати квасолю в мультиварці. Режим скороварки суттєво заощаджує час, а бобові не потрібно перед цим замочувати. Загальний час приготування не займе більше 40 хвилин.
Популярні страви з квасолі
Бобові можна назвати універсальним продуктом, який підходить для приготування різноманітних страв. Квасоля використовують для салатів, перших і других страв, запіканок, гарнірів, оладок і т.д. Примітно, що в рецептах застосовується продукт свіжий, консервований, сушений або заморожений. Квасоля знайдеться на полицях магазинів в будь-який сезон, тому готувати з неї можна цілий рік. Ось кращі страви з квасолі:
- Пісний борщ з квасолею. Прекрасна альтернатива класичному рецепту, де замість м'яса використовуються бобові. Квасолю для борщу готують окремо або купують консервований продукт. Сюди добре підійде біла або червона квасоля, оскільки вона збереже форму і цілісність після тривалої термічної обробки.
- Лобио. Традиційна страва грузинської кухні. Варіантів приготування лобіо маса, тому ми зупинимося на класичному варіанті. Це пряна, ароматна суміш бобових зі спеціями, горіхами і овочами. Для лобіо підійде кремова або червона квасоля врожаю поточного року. Важливо, щоб боби містили багато крохмалю. Тоді страва вийде потрібної консистенції.
- Салат з червоною квасолею. Дієтична страва для людей, які дотримуються низькокалорійного раціону. Найпростіший рецепт передбачає використання квасолі, консервованої кукурудзи, кримського лука, вареної курки. Для заправки використовуйте оливкову олію або йогуртовий соус.
- Стручкова квасоля з грибами і соєвим соусом. Виступає як самостійна страва або може використовуватися як гарнір для м'яса. Блюдо виходить легким, але в той же час поживним і ситним.
Незалежно від того, яке блюдо з квасолі Ви плануєте приготувати сьогодні, інтернет-магазин АкваМаркет забезпечить Вас якісними продуктами харчування. В наявності квасоля консервована або сушена Екород, Сто пудів, Господарочка. Органічна продукція, яку можна купити з доставкою в Київ, Львів, Житомир або інші міста України. Коллцентр 8877 працює цілодобово, а менеджери швидко обробляють заявки. Звертайтеся, ми завжди на зв'язку!