Квасоля - купити Крупи у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (8)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Екород, Квасоля органічна, 400 г
Артикул: 33998
Сто пудов, Квасоля біла Бондоля, 200 г
Артикул: 18662
 Сто пудов, Квасоля кольорова, 500г

на завтра
Артикул: 23625
Bob's Red Mill, Fava beans, 567 г, Бобс Ред Мілл, Квасоля Фава

на завтра
Артикул: 36771
Bob's Red Mill, Large Lima Beans, 737 г, Квасоля Ліма велика, біла Bob's Red Mill, Large Lima Beans, 737 г, Квасоля Ліма велика, біла

на завтра
Артикул: 72615
Сто пудов, Квасоля кольорова, в асортименті, 200 г Сто пудов, Квасоля кольорова, в асортименті, 200 г
Артикул: 18983

Квасоля у Нова пошта


Квасоля - один з найбільш популярних представників сімейства бобових. Її варять, смажать, запікають і готують з неї приголомшливі, поживні страви. Висока концентрація рослинного білка дозволяє компенсувати брак протеїну людям, в раціоні яких з певних причин відсутній тваринний білок. Так чи інакше, страви з квасолі корисні, смачні і оригінальні.

Купити квасолю можна свіжу упаковану на вагу, консервовану або сушену. Термін придатності продукту не перевищує 12 місяців. Експерти рекомендують використовувати сушені або заморожені бобові протягом 6 місяців після відкриття упаковки. Що стосується консервованої квасолі, то тут терміни зберігання менші. Незважаючи на те, що вживання бобових в їжу часом викликає негативні реакції з боку травної системи, цей продукт залишається затребуваним у покупців. Якщо знати, як приготувати квасолю правильно, можна уникнути дискомфорту в кишечнику, а також урізноманітнити раціон смачною і корисною їжею.

Квасоля. Особливості, калорійність і користь

Квасоля - це джерело рослинного білка, який є аналогом м'яса. На 100 грам бобових припадає 21 гр. білка. Також продукт містить вітаміни, природні антиоксиданти, мінерали і мікроелементи. Боби зміцнюють імунітет, прискорюють обмінні процеси, налагоджують роботу органів. Цінність квасолі полягає в здатності брати участь в азотообмінних процесах, що дозволяє значно знизити рівень цукру у людей з діабетом. Калорійність квасолі залежить від виду продукту і варіюється в межах 30-250 кКал. Найбільш популярні в кулінарії види квасолі:

  • Зелена або стручкова квасоля. Має ніжний смак і досить низьку калорійність - всього 25 кКал на 100 грам продукту.
  • Овочева або спаржева квасоля. Новий сорт бобів, призначений для вживання тільки в недозрілому вигляді.
  • Лущильна (зернова). Найбільш поширений вид квасолі, яку ми звикли вживати в їжу. Вона відрізняється за кольором і смаковими якостями. Біла квасоля містить багато білка, по користі порівнянного з яловичим білком. Крім того, біла квасоля має найнижчу жирність. Також продається квасоля кольорова - червона і чорна. Перша багата на вітаміни групи В, а також магній і амінокислоти. Квасоля чорна володіє підкопченим смаком. Вона найкраще засвоюється організмом, є найбільш корисною для організму. Чорна квасоля - профілактика онкозахворювань і цукрового діабету. Ще один популярний вид - це квасоля Фава. Вона трохи плоска. Боби Фава мають маслянистий смак, тому ідеально підходять для приготування паштетів та намазок.

Як готувати квасолю

Бобові - продукт, який вимагає ретельного і тривалого приготування. Але є деякі хитрощі, як швидко зварити квасолю. Головна з них - попереднє замочування. Суху квасолю заливають холодною водою, додаючи чайну ложку соди, і залишають на 8-10 годин. Після цього воду міняють, а бобові варять на середньому вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну. Швидше за все можна приготувати квасолю в мультиварці. Режим скороварки суттєво заощаджує час, а бобові не потрібно перед цим замочувати. Загальний час приготування не займе більше 40 хвилин.

Популярні страви з квасолі

Бобові можна назвати універсальним продуктом, який підходить для приготування різноманітних страв. Квасоля використовують для салатів, перших і других страв, запіканок, гарнірів, оладок і т.д. Примітно, що в рецептах застосовується продукт свіжий, консервований, сушений або заморожений. Квасоля знайдеться на полицях магазинів в будь-який сезон, тому готувати з неї можна цілий рік. Ось кращі страви з квасолі:

  • Пісний борщ з квасолею. Прекрасна альтернатива класичному рецепту, де замість м'яса використовуються бобові. Квасолю для борщу готують окремо або купують консервований продукт. Сюди добре підійде біла або червона квасоля, оскільки вона збереже форму і цілісність після тривалої термічної обробки.
  • Лобио. Традиційна страва грузинської кухні. Варіантів приготування лобіо маса, тому ми зупинимося на класичному варіанті. Це пряна, ароматна суміш бобових зі спеціями, горіхами і овочами. Для лобіо підійде кремова або червона квасоля врожаю поточного року. Важливо, щоб боби містили багато крохмалю. Тоді страва вийде потрібної консистенції.
  • Салат з червоною квасолею. Дієтична страва для людей, які дотримуються низькокалорійного раціону. Найпростіший рецепт передбачає використання квасолі, консервованої кукурудзи, кримського лука, вареної курки. Для заправки використовуйте оливкову олію або йогуртовий соус.
  • Стручкова квасоля з грибами і соєвим соусом. Виступає як самостійна страва або може використовуватися як гарнір для м'яса. Блюдо виходить легким, але в той же час поживним і ситним.

Незалежно від того, яке блюдо з квасолі Ви плануєте приготувати сьогодні, інтернет-магазин АкваМаркет забезпечить Вас якісними продуктами харчування. В наявності квасоля консервована або сушена Екород, Сто пудів, Господарочка. Органічна продукція, яку можна купити з доставкою в Київ, Львів, Житомир або інші міста України. Коллцентр 8877 працює цілодобово, а менеджери швидко обробляють заявки. Звертайтеся, ми завжди на зв'язку!