Нут - купити Крупи у Відділення НП, доставка води у Нова пошта - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (5)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Pere, 400 г, Турецький горох Нут, ПЕТ
Артикул: 72321
Екород, Нут органічний, 400 г
Артикул: 34109
Сто пудов, 200 г, Нут темний Дейзі
Артикул: 87299
Сто пудов, Нут, 200 г Сто пудов, Нут, 200 г
Артикул: 14733
Principato di Lucedio, Cheakpeas, 500 г, Прінсіпато ді Лючедо, Нут

на завтра
Артикул: 35132

Нут у Нова пошта


Нут - смачна бобова культура родом зі Сходу. Поряд з сочевицею турецький горох входить до складу дієтичного, вегетаріанського раціону. Смак у бобів злегка горіховий, насичений, маслянистий. За кольором бобові різноманітні, починаючи від бежевого і закінчуючи темно-зеленим або коричневим. Оскільки рослинна дієта набуває все більшої популярності, купити нут сьогодні прагне все більше людей. Як варити бобові, що з них готувати і які корисні властивості є у турецького гороху? На всі ці питання відповість АкваМаркет.

Органічний нут. Склад і користь

Нут це джерело рослинного білка, який легко засвоюється організмом. За хімічним складом цей білок здатний стати альтернативою протеїну, отриманому з деяких м'ясних продуктів або птиці. Отже, нут баранячий - незамінний продукт в раціоні вегетаріанців, сироїдів і інших людей, які в силу певних причин не вживають продукти тваринного походження.

Також в складі турецького гороху присутня клітковина, яка забезпечує делікатне і м'яке очищення кишечника від токсинів, шлаків і інших шкідливих речовин. Регулярно вживаючи нут, можна не боятися запорів або збоїв в роботі травної системи. Також мінеральні компоненти і вітаміни, що входять до складу бобової культури, роблять благотворний вплив на роботу серцевого м'яза. Чим ще корисний горох нут:

  • Регулює рівень холестерину. За змістом метіоніну нут - рекордсмен серед інших продуктів. Тому він швидко і ефективно розщеплює поганий холестерин, що позитивно позначається на роботі печінки.
  • Покращує мозкову активність. У складі нуту присутній селен, який стимулює роботу головного мозку, покращує пам'ять і концентрацію уваги.
  • Зміцнює імунітет і нервову систему, оскільки містить вітаміни групи В.
  • Покращує хімічний склад крові, так як в складі нуту багато заліза.

Турецький горох - цінне джерело білка для тих, хто відмовився від м'яса. А оскільки бобова культура не накопичує токсини і нітрати, вона є абсолютно екологічним продуктом харчування. Калорійність нуту 164 кКал на 100 грам продукту.

Як варити нут

Час, скільки варити нут, залежить від способу приготування. В ідеалі, бобові попередньо замочують у чистій воді на 12-14 годин. Потім воду обов'язково потрібно злити, а горох залити свіжою холодною водою. Доведіть горох до кипіння і тримайте на середньому вогні, періодично знімаючи піну. Як зрозуміти, що нут готовий? Спробуйте його на смак. Бобові будуть м'які, пружні і маслянисті. Якщо Ви плануєте готувати пасту, паштет або хумус, горох можна трохи переварити. Тоді його легше перебити блендером до однорідної консистенції без крупинок.

З чим їдять нут

Бобова культура набула широкого застосування в кулінарії. Примітно, що турецький горох вживають в їжу не тільки в готовому, а й в сирому вигляді. Бобові попередньо замочують у чистій воді на 8-12 годин, після чого промивають і їдять. На думку фахівців, такий спосіб «ледачого приготування» дозволяє зберегти в продукті максимум користі. Але якщо у Вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, краще розібратися, як приготувати нут, і вживати готові страви.

Нут баранячий є основним інгредієнтом багатьох східних страв. Це хумус, пікантний гарнір зі спеціями і інші незвичайні страви з нуту. Щоб підібрати цікавий варіант використання бобових досить вивчити рецепти з нуту, які у величезній кількості опубліковані в Мережі. Це можуть бути не тільки дієтичні або низькокалорійні закуски, а й поживні, основні страви з додаванням м'яса або птиці. Однак все-таки нут частіше використовується в дієтичному, вегетаріанському, веганському раціоні. Ми відібрали найкращі рецепти, нут в яких виступає головною зіркою страви:

  • Нохат Шурак. Святкове узбецьке блюдо, яке представляє собою пряний відварений нут з цибулею і шматочками баранини.
  • Запечена горох нут. Прекрасний вибір для тих, хто любить снеки. Оскільки бобові можна панірувати в різних сумішах, соусах, топінгах, варіативність цієї закуски істотно розширюється. Горох роблять пряним, солоним, карамельним, шоколадним в залежності від особистих смаків і уподобань.
  • Хумус. Це, напевно, найбільш популярний варіант приготування турецького гороху. Хумус являє собою нутове пюре з додаванням кунжутної пасти, лимонного соку, паприки. Урізноманітнити класичний рецепт хумуса досить просто. Досить знати, чим приправити нут. Сміливо використовуйте інші інгредієнти: печений перець, буряк, шпинат, гострий чилі. Їдять хумус як закуску і як добавку до основних страв.
  • Курка по-мароканськи. Ситна осінньо-зимова страва, яка ефектно прикрасить навіть святковий стіл.
  • Салат з нутом. А ось варіативність подібних рецептів обмежується тільки фантазією виконавця. Щоб швидко приготувати салат можна використовувати нут консервований, який продається в банках.

Насправді варіантів приготування і використання турецького гороху неймовірно багато. Нут йде до складу різноманітних страв - супів, рагу, запіканок і навіть десертів. На сайті АкваМаркет Ви можете купити нут недорого, щоб приготувати улюблені страви або вивчити нові рецепти. В наявності не тільки консервований, але і сирий нут Сто пудів, Екород, Verival, Principato di Lucedio. Ми цілодобово продаємо натуральні продукти харчування дешевше, ніж в магазинах. Ми надаємо можливість купити з доставкою нут та інші крупи. Будь-які різновиди турецького горіха продаються без додаткової націнки завдяки прямим поставкам товарів до Києва безпосередньо від виробника. Також АкваМаркет пропонує вигідні умови співпраці з постачальниками, оптовими покупцями та представниками сфери HoReCa.